Η νέα σειρά ισλανδικής παραγωγής του Netflix, Katla, είναι σίγουρα μία σειρά που μας τράβηξε το ενδιαφέρον για το μυστήριο γύρω από το ενεργό ηφαίστειο αλλά και τους χαρακτήρες.

Αν σας άρεσε το ύφος της σειράς, παρακάτω, το lordoftheseries.gr σας προτείνει 5 σειρές που θα μπορούσατε να δείτε μετά το Κάτλα:

1. Dark

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ: Μυστήριο και χαρακτήρες

Το Dark είναι μία από τις πιο διάσημες μη αγγλόφωνες σειρές και αν κάτι θα σας τραβήξει σε αυτή την σειρά είναι το μυστήριο και οι χαρακτήρες. Η σειρά ξεχωρίζει για την σκοτεινή της ατμόσφαιρα, το time travel, την καταπληκτική μουσική αλλά και για τα περίπλοκα γεγονότα που θα σας κάνουν κάποιες φορές να ξαναδείτε σκηνές ή ακόμη και επεισόδια προκειμένου να καταλάβετε τι συμβαίνει! H σειρά αποτελείται από 3 σεζόν και 26 επεισόδια.

2. The Returned

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ: Χαρακτήρες επιστρέφουν ανεξήγητα

Η σειρά επικεντρώνεται σε ένα γκρουπ ανθρώπων, οι οποίοι επιστρέφουν πίσω στην ζωή μερικά χρόνια μετά τον θάνατο τους. Οι χαρακτήρες προσπαθούν να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ προκειμένου να μάθουν τι έχει συμβεί ενώ παράλληλα βλέπουμε και τις επιπτώσεις που έχει η επιστροφή τους στις οικογένειές τους. Ενδιαφέρουσα πλοκή, αρκετό μυστήριο αλλά και λίγο φαντασία. Μία σεζόν με 10 επεισόδια.

3. The OA

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ: Μυστήριο

Μία από τις πιο περίεργες αλλά απολαυστικές σειρές του Netflix με αρκετό μυστήριο που σίγουρα θα σας κρατήσει καθηλωμένους στις οθόνες σας. Η ιστορία επικεντρώνεται σε ένα τυφλό εξαφανισμένο κορίτσι με το όνομα Prairie, η οποία ύστερα από χρόνια ξαφνικά επιστρέφει σπίτι. Στα 20 της πλέον και με την όραση της να έχει αποκατασταθεί με κάποιο μυστήριο τρόπο. Δύο σεζόν με συνολικά 16 επεισόδια.

4. The Third Day

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ: Ύφος

Το Third Day είναι μία αρκετά ενδιαφέρουσα δραματική σειρά με αρκετούς συμβολισμούς, κάτι το οποίο μπορεί να το εντοπίσετε και στο Κάτλα. Μπορεί η σειρά να έχει μόνο 6 επεισόδια αλλά είναι γεμάτη μυστήριο και η ανατριχιαστική ατμόσφαιρα της σειράς είναι κάτι το οποίο σε καθηλώνει. Η πλοκή επικεντρώνεται σε έναν άντρα και μία γυναίκα, οι οποίοι ταξιδεύουν ξεχωριστά σε ένα μυστηριώδες νησί κοντά στην Βρετανική ακτή.

5. Glitch

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ: Χαρακτήρες, μυστήριο και επιστροφή νεκρών

Έξι άνθρωποι από διαφορετικές χρονικές περιόδους, επιστρέφουν στην ζωή χωρίς να γνωρίζουν ποιοι είναι. Το Glitch επικεντρώνεται στον αστυνομικό James Hayes, ο οποίος προσπαθεί να ανακαλύψει τι έχει συμβεί καθώς ένα εκ των χαρακτήρων που επιστρέφουν στην ζωή είναι η σύζυγος του Kate. Η σειρά κάνει εξαιρετική δουλεία με την ανάλυση των χαρακτήρων καθώς σε αφήνει να τους γνωρίσεις αρκετά καλά καθώς επίσης και τον τρόπο με τον οποίο πέθαναν. Τρεις σεζόν με 18 επεισόδια συνολικά.