Έχουν περάσει 35 χρόνια από την κυκλοφορία του «Καράτε Κιντ», με τους Ραλφ Μάτσιο, Pat Morita και William Zabka.

Και σήμερα βλέποντας πλέον στο Netflix (είναι μάλιστα πρώτο στη λίστα με τα shows του) από την πλατφόρμα ροής του YouTube, τη σειρά «Cobra Kai», σου ξυπνάνε όμορφα συναισθήματα εκείνης της 80’s εποχής ενώ ταυτόχρονα σου δίνει την κατάλληλη δόση νοσταλγίας.

Το Cobra Kai ξεκίνησε να προβάλλεται το 2018 και μας εξιστορεί τη συνέχεια της αντιπαλότητας των Daniel LaRusso (Ραλφ Μάτσιο) και Johnny Lawrence (William Zabka). Μέχρι στιγμής έχουν προβληθεί δύο σεζόν με 10 μισάωρα επεισόδια η κάθε μία.

Το επίκεντρο της ιστορίας είναι οι δύο πρωταγωνιστές της πρώτης ταινίας Καράτε Κιντ και αναφέρεται στους φαν της τότε εποχής αλλά και σε νεαρούς θεατές, μιας και υπάρχουν νέοι χαρακτήρες, με τις δικές τους αντιπαλότητες.

Η ιστορία ξεκινάει με flashback του τελευταίου αγώνα του All Valley Tournament της πρώτης ταινίας και τη νίκη του Daniel απέναντι στον Johnny.

Ο Daniel LaRusso είναι πλέον οικογενειάρχης με δύο παιδιά και έχει εξελιχθεί σε έναν πολύ επιτυχημένο επιχειρηματία με τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων που διαθέτει. Αντίθετα, ο Johnny είναι ένας αποτυχημένος και χωρισμένος πατέρας, ο οποίος ζει μόνος του σε ένα διαμέρισμα κάνοντας διάφορες δουλειές για να ζήσει. Όλα στη ζωή του έχουν πάει στραβά και είναι κολλημένος με το παρελθόν του, μέχρι που κάποια στιγμή θα χρειαστεί να υπερασπιστεί ένα παιδί που δέχεται bullying και τότε πολλά πράγματα θα αλλάξουν.

Ο Miguel Diaz (Xolo Maridueña) θα δώσει νέο νόημα στην ζωή του και θα γίνει ο πρώτος του μαθητής στη σχολή που θα ανοίξει και που θα ονομάζεται «Cobra Kai».  Έτσι ο Johnny από αποτυχημένος μεσήλικας, θα εξελιχθεί σε έναν δάσκαλο με διαφορετικό τρόπο σκέψης από του μέντορά του John Kreese (Martin Kove) και οι nerds μαθητές του σχολείου, θα μάθουν πως  να αντιστέκονται σε όσους τους εκφοβίζουν.

Το Cobra Kai, όπως αναφέρει το lordoftheseries.gr αν και σειρά είναι το ιδανικό sequel που σου θυμίζει όσα αγάπησες από την original ταινία. Εξελίσσει τους πρωταγωνιστές του περισσότερο, περιέχει flashback, συγκινήσεις, reunion, εκπλήξεις και έχει σκοπό να σε κάνει να γελάσεις, να προβληματιστείς και να θελήσεις ακόμη περισσότερα.

Δίνεται, δε, η ευκαιρία στον Johnny να μάθει από τα λάθη του, στον La Russo  από συμπαθής χαρακτήρας να γίνεται αντιπαθής σε κάποιες περιπτώσεις και στον Miguel να εξελιχθεί ως χαρακτήρας.

Στη σειρά θα γνωρίσουμε και την κόρη του Daniel, Samantha LaRusso (Mary Mouser), η οποία θα γίνει η αιτία της μεγάλης αντιπαλότητας που θα υπάρχει ανάμεσα στον Miguel Diaz και τον Robby Keene (Tanner Buchanan), γιο του Johnny Lawrence, ο οποίος δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις με τον πατέρα του και θα στραφεί προς την πλευρά του LaRusso. Έτσι οι κόντρες ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές και των μαθητών τους θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες.

Γενικά, το «Cobra Kai» είναι μια πολύ καλή σειρά που δεν προσφέρει μόνο καράτε ή θίγει το θέμα του bullying, δημιουργεί και νέες καταστάσεις άλλοτε ερωτικές, που μετεξελίσσονται σε μια νέα κόντρα, εξίσου σοβαρή όπως αυτή του Johnny και του LaRusso και άλλοτε επικίνδυνες μεταξύ δάσκαλου και μαθητή, ξυπνώντας μνήμες του παρελθόντος με την επιστροφή ενός σημαντικού χαρακτήρα.

Το Cobra Kai αφιερώνεται περισσότερο στη ζωή του Johnny Lawrence. Κάνει ένα δυναμικό come back, συνειδητοποιεί τα λάθη που έκανε νεότερος, και προσπαθεί να τα διορθώσει. Είναι ο χαρακτήρας που έχει την μεγαλύτερη εξέλιξη όχι μόνο από την πρώτη σεζόν, αλλά και από την πρώτη ταινία Karate Kid.

Το Cobra Kai τα καταφέρνει μια χαρά και πάει το Καράτε Κιντ ένα βήμα πιο πέρα ως άξιος συνεχιστής της ιστορίας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι έχει δεχθεί θετικότατες κριτικές. Δείτε το και ετοιμαστείτε για γερές αναμετρήσεις.