Δεν θα υπήρχε Μπρόντγουεϊ στις μέρες μας χωρίς λίγη λάμψη από Χόλιγουντ… Τη νέα σεζόν, δεκάδες αστέρια του κινηματογράφου καλούνται να αποδείξουν τις υποκριτικές τους ικανότητες και στο σανίδι. Όχι βέβαια ο Αλ Πατσίνο -που είναι ένας από αυτούς- αλλά νεότεροι συνάδελφοί του όπως οι Κέιτι Χολμς, η Τζέσικα Τσάστεϊν, ο Άλεκ Μπάλντουιν και η Αλίσια Σίλβερστοουν.

Ο Ντέιβιντ Μάμετ θα επιστρέψει στο Μπρόντγουεϊ έπειτα από δύο χρόνια με δύο παραστάσεις που αναμένεται να συζητηθούν: μια αναβίωση του «Οικόπεδα με θέα», στην οποία ο Πατσίνο που έπαιζε και στην ταινία του 1992 θα πρωταγωνιστεί, αλλά και το νέο έργο «Ο αναρχικός» με την Ντέμπρα Γουίνγκερ.

Η Κέιτι Χολμς θα παίξει στο «Dead Accounts» της Τερέζα Ρίμπεκ, ενώ η Αλίσια Σίλβερστοουν θα πρωταγωνιστήσει στο «The Performers», μια ρομαντική κωμωδία που διαδραματίζεται στον χώρο της πορνογραφίας. Η Τζέσικα Τσάστεϊν, πάλι, θα πρωταγωνιστήσει στο «The Heiress», ένα δράμα βασισμένο στο μυθιστόρημα «Washington Square» του Χένρι Τζέιμς. Όσο για τον Μπάλντουιν, θα επιστρέψει στο Μπρόντγουεϊ την άνοιξη του 2013 στα «Ορφανά» του Λάιλ Κέσλερ, υποδυόμενος ένα θύμα απαγωγής.

Την τιμητική τους όμως έχουν και δύο σταρ της ροκ: η Σέριλ Κρόου έγραψε τραγούδια και στίχους για το μιούζικαλ «Diner», βασισμένο στην ομώνυμη ταινία του Μπάρι Λέβινσον, ενώ η Σίντι Λόπερ έγραψε τη μουσική του «Kinky Boots», ενός άλλου μιούζικαλ βασισμένου σε βρετανική ταινία του 2005. Και οι δύο κάνουν το ντεμπούτο τους στον χώρο.

Σταρ και off Μπρόντγουεϊ

Κι αν τις κεντρικές σκηνές πολλοί λάτρεψαν -και μίσησαν… αναλόγως των κριτικών- υπάρχουν και οι λιγότερο λαμπρές, εξίσου ενδιαφέρουσες όμως συχνά σκηνές off Μπρόντγουεϊ. Εκεί, η Σιγκούρνεϊ Γουίβερ και ο Ντέιβιντ Χάιντ Πιρς θα παίξουν στο «Vanya and Sonia and Masha and Spike», στο Lincoln Center Theater, ο Τζέικ Τζίλενχαλ θα εμφανιστεί στο «If There Is I Haven’t Found It Yet» της Roundabout Theatre Company και η Έντι Φάλκο θα πρωταγωνιστήσει στο «The Madrid» του Manhattan Theatre Club.

Πηγή: tospirto.net