Νέες φωτογραφίες δημοσιοποιήθηκαν για την 7η γενιά του πολυθρύλητου Golf GTI και περισσότερες πληροφορίες για τις επιδόσεις του.

Το 7ης γενιάς Golf GTI για πρώτη φορά στην ιστορία του θα διαθέτει δύο επίπεδα ισχύος. Στο πρώτο θα αποδίδει 220 ίππους (δηλαδή τη διπλάσια δύναμη του πρώτης γενιάς Golf GTI) και στο δεύτερο (Performance) θα αποδίδει 230 ίππους με τη ροπή και για τις δύο εκδόσεις να ανέρχεται στα 350 Nm.

Ο 2λιτρος turbo TSI κινητήρας άμεσου ψεκασμού που εδρεύει κάτω από το καπό του προέρχεται από την τρίτη γενιά της σειράς EA888 και έχει νέα κυλινδροκεφαλή, διαθέτει μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων και σύστημα start & stop για χαμηλότερη κατανάλωση. Ναι, η κατανάλωση ακόμα και αν πρόκειται για το GTI είναι κάτι που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο… Έτσι, και στα δύο επίπεδα ισχύος αυτή ανέρχεται στα 6 λτ./100 χλμ που σημαίνει ότι έχει βελτιωθεί κατά 18% σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία για το νέο Golf GTI είναι, ότι βασίζεται στη νέα πλατφόρμα QB του γερμανικού ομίλου, όπως άλλωστε και οι απλές εκδόσεις του μοντέλου. Έτσι, στα 1.351 κιλά, είναι ελαφρύτερο του προκατόχου του, ενώ είναι και πιο στιβαρό. Η ανάρτηση, με γόνατα ΜακΦέρσον μπροστά και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, έχει σπορ ρυθμίσεις, ενώ τα μεγαλύτερα σε διάμετρο δισκόφρενα έχουν κόκκινες δαγκάνες.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, το Golf GTI ολοκληρώνει το 0-100 σε μόλις 6,5 δλ. και φτάνει στην τελική ταχύτητα των 246 χλμ/ώρα, ενώ το Performance GTI είναι 0,1 δλ. ταχύτερο με τελική ταχύτητα τα 250 χλμ/ώρα.

Επίσης η Volkswagen δήλωσε ότι θα τηρηθεί και πάλι η παράδοση για το καρό μοτίβο («Clark») στην ταπετσαρία, ενώ ο ουρανός είναι μαύρος και υπάρχει κόκκινος κρυφός φωτισμός. Κόκκινος είναι και ο φωτισμός του πίνακα οργάνων, ενώ υπάρχει σπορ τιμόνι και λεβιές με τα διακριτικά GTI, διακοσμητικά σιρίτια περιμετρικά και αλουμινένια επένδυση σε πεντάλ και footrest.

Το «θηρίο» θα φτάσει στις αντιπροσωπείες της Ευρώπης από το Μάιο (κι ένα μήνα αργότερα στο Ηνωμένο Βασίλειο). Μάλιστα η προπώληση έχει ήδη αρχίσει, με την τιμή εκκίνησης στη Γερμανία να καθορίζεται στα ¤ 28.350 και ¤ 29.475 για την έκδοση Perfomance.

Πηγή: autotriti.gr