Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Bugatti, ένα 4πορτο-4θέσιο μοντέλο θα παρουσιαστεί λίαν συντόμως, το οποίο θα διαθέτει πάνω από 1.000 ίππους και 378 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα.

Η Bugatti είχε παρουσιάσει το 2009 ένα 4-πορτο πρωτότυπο αυτοκίνητο, το 16C Galibier, σκιαγραφώντας το δεύτερο μοντέλο που πρόκειται να προστεθεί στη γκάμα της. Τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο διευθύνων σύμβουλος της Bugatti, Wolfgang Durheimer, αποκάλυψε ότι το 4πορτο-4θέσιο super Saloon αυτοκίνητο θα συνδυάζει υψηλή πολυτέλεια και εκρηκτικές επιδόσεις.

Ο Durheimer σε συνέντευξή του σε ξένο περιοδικό είπε ότι η νέα Galibier θα εφοδιάζεται με ένα W16 8-λιτρο κινητήρα διπλά υπετροφοδοτούμενο και θα αποδίδει πάνω από 1.000 ίππους με τελική ταχύτητα άνω των 378 χλμ./ώρα. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό θα είναι το πίσω μέρος του πολυτελούς μοντέλου, αφού τα καυσαέρια θα βγαίνουν στην ατμόσφαιρα μέσω εξάτμισης τιτανίου 8(!) απολήξεων.

Επίσης, ο CEO δήλωσε ότι το Galibier θα είναι γρηγορότερο από οτιδήποτε βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην αγορά, ωστόσο καμία αναφορά δεν έγινε στην ημερομηνία παραγωγής του νέου μοντέλου, αλλά εικάζεται ότι θα κάνει το ντεμπούτο του μέχρι το 2015.

Πηγή: autotriti.gr