Μια γυναίκα παραδέχτηκε στο διαδίκτυο ότι δεν θέλει να μοιραστεί τα πρόσφατα κέρδη της από τυχερό παιχνίδι με τον σύζυγό της. Η ίδια εξήγησε στο δημοφιλές φόρουμ Am I The A-hole ότι προτιμά να ξοδέψει τα κέρδη της σε ταξίδια που θα κάνει μόνη της.

Ωστόσο, ο σύζυγός της πιστεύει ότι πρέπει να βάλει τα χρήματα στον κοινό λογαριασμό του ζευγαριού.

Φυσικά, ο κόσμος είχε τις δικές του απόψεις αναφορικά με το δίλημμα του ζευγαριού, συμπεριλαμβανομένου του αν ο σύζυγος δικαιούται «νομικά» ή όχι μερίδιο από κέρδη της.

Η @GasBiscuit-13 αφηγήθηκε την κατάστασή τους, εξηγώντας ότι είχε κερδίσει πρόσφατα στο Scratchie και ήταν «πολύ ενθουσιασμένη». Δεν αποκάλυψε πόσα κέρδισε, αλλά ανέφερε ότι επρόκειτο για «χρήματα που θα άλλαζαν αρκετά τη ζωή», ύψους «δεκάδων χιλιάδων δολαρίων».

Αμέσως, η γυναίκα ήξερε ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει τα λεφτά για να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Ο σύζυγός της, από την άλλη πλευρά, είχε άλλες ιδέες και τη θεωρούσε παράλογη. Επέμενε ότι θα έπρεπε να βάλει τα χρήματα στον κοινό λογαριασμό του ζευγαριού, ώστε να συνεχίσουν να αποταμιεύουν για πράγματα όπως ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο.

Αλλά η γυναίκα λέει: «Αυτό δεν μου φαίνεται δίκαιο, αφού εγώ αγόρασα το ξυστό και το εξαργύρωσα για να πάρω εγώ τα χρήματα».

«Έχουμε κοινό λογαριασμό αλλά και ξεχωριστούς λογαριασμούς για τα έξοδα», εξηγεί η ίδια, οπότε υποστηρίζει ότι τα κέρδη της είναι «δικά της» χρήματα και μπορεί να τα κάνει ό,τι θέλει.

Ο σύζυγός της εκνευρίζεται όλο και περισσότερο με την απόφασή της, αλλά εκείνη παραμένει σταθερή στη θέση της. Τώρα θέλει να μάθει αν έχει κάνει λάθος.

«Δεν ανήκουν στον σύζυγό μου τα μισά χρήματα μόνο και μόνο επειδή είμαστε παντρεμένοι», επιμένει.

Οι περισσότεροι από τους σχολιαστές συμφώνησαν ότι είναι τεράστιο ζήτημα το γεγονός ότι δεν θέλει να μοιραστεί τα κέρδη της με τον σύζυγό της, αλλά σημείωσαν ότι ακόμα μεγαλύτερο θέμα είναι το γεγονός ότι δεν θέλει καν να ταξιδέψει μαζί της.

Κάποιος το ανέλυσε κάπως έτσι: «Δεν θέλεις να γιορτάσεις τα κέρδη σου με τον άντρα σου. Σίγουρα δεν θέλετε να μοιραστείτε τα κέρδη με τον σύζυγό σας. Και δεν θέλετε να ταξιδέψετε με τον σύζυγό σας. Γιατί είσαι παντρεμένη;».

Στη συνέχεια, κάποιος είπε ότι πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει τα κέρδη της σε δικηγόρους διαζυγίου, επειδή ο σύζυγός της πιθανότατα θα την αφήσει μετά από αυτό.

Ένα σημείο διαφωνίας στα σχόλια ήταν αν αγόρασε το Scratchie χρησιμοποιώντας χρήματα από τον κοινό ή τον προσωπικό λογαριασμό. Ένα μέλος της ομάδας σημείωσε: «Αγόρασες το λαχείο χρησιμοποιώντας χρήματα από τον κοινό λογαριασμό, γιατί θα μας το είχες πει αν είχε προέλθει από τον προσωπικό σου λογαριασμό».

Ένα άλλο άτομο ανέφερε ότι δεν έχει σημασία από πού προήλθαν τα χρήματα επειδή «ηθικά και νομικά» πρόκειται για ένα κοινό περιουσιακό στοιχείο.

Κάποιος έθεσε ένα άλλο επιχείρημα: «Εάν υποβάλλετε κοινή φορολογική δήλωση, δεν θα είναι εξίσου υποχρεωμένος να πληρώσει φόρους για αυτά τα χρήματα; Ελπίζω να βάζετε κάποια στην άκρη για την εφορία. Αν όχι, ξέρω ότι θα ήμουν τσαντισμένος αν ήμουν ο σύζυγός σας».