Οι Ταλιμπάν δολοφόνησαν δύο γυναίκες στο Αφγανιστάν, οι οποίες έτρεξαν να βοηθήσουν μια αιμόφυρτη γυναίκα, που είχε τραυματιστεί από «αδέσποτη» σφαίρα λίγα λεπτά πιο πριν. Το περιστατικό έγινε στα νότια της χώρας και σημειώθηκε στη διάρκεια ελέγχου σε σπίτι, όπου στόχο είχε να διαπιστωθεί αν τηρούνται οι Ισλαμικοί νόμοι.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο λοιπόν, την Κυριακή, Ταλιμπάν που έψαχναν σε ένα σπίτι στη Λασκάρ Γκα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χελμάντ, πυροβόλησαν στον αέρα και τραυμάτισαν μια γυναίκα, σύμφωνα με τον Ουάλι Τζαν, έναν τοπικό θρησκευτικό αξιωματούχο. Δύο άλλες γυναίκες και ένας άνδρας συγγενής αποφάσισαν να μεταφέρουν την τραυματία στο νοσοκομείο.

«Βιάζονταν. Και, βλέποντάς τους να φεύγουν με ταχύτητα, οι Ταλιμπάν νόμισαν ότι διέφευγαν με όπλα και άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου τους», σκοτώνοντας τις δύο γυναίκες που συνόδευαν την τραυματία. Δύο άνδρες τραυματίστηκαν επίσης από τα πυρά.

Ο Χαφίζ Ρασίντ, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών και Πολιτισμού της επαρχίας, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δύο γυναίκες σκοτώθηκαν «κατά τη διάρκεια μιας εκκαθαριστικής επιχείρησης στη ζώνη του Μποστ Κάλα».

Τις τελευταίες ημέρες, οι Ταλιμπάν ενέτειναν τις περιπολίες στη Χελμάντ και τη γειτονική επαρχία Κανταχάρ, το προπύργιο του κινήματός τους. Σταθμοί οδικών ελέγχων έχουν τοποθετηθεί προσωρινά στις κυριότερες διασταυρώσεις της Κανταχάρ και γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα οχήματα και τους επιβάτες τους.

«Ψάχνουν ακόμη και στις ντουλάπες και τα ρούχα των γυναικών. Τι είδους έρευνα είναι αυτή; Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά», σχολίασε μια κάτοικος της Κανταχάρ, το σπίτι της οποίας ερευνήθηκε σήμερα. «Έπρεπε να φέρουν ανιχνευτή μετάλλων για να βρουν όπλα, όμως δεν μπορούν να ψάξουν έτσι. Τα σκόρπισαν όλα κι έφυγαν», πρόσθεσε η γυναίκα, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.