Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου της Ολίβια Νιούτον Τζον σε ηλικία 73 ετών. Η πρωταγωνίστρια του θρυλικού Grease άφησε την τελευταία της πνοή ύστερα από μακρά μάχη με τον καρκίνο και έχοντας στο πλευρό την οικογένειά της.

Το 2019, ένα χρόνο αφότου η Olivia Newton-John αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο σταδίου 4, πούλησε το μεγαλύτερο μέρος της ακίνητης περιουσίας της προκειμένου να επενδύσει ακόμα περισσότερα χρήματα στο ίδρυμα το οποίο ίδρυσε προκειμένου να βοηθήσει ανθρώπους που το είχαν ανάγκη.

«Η Ολίβια αγαπούσε να βοηθάει τους ανθρώπους. Πέρασε τις δύο τελευταίες δεκαετίες της ζωής της προσφέοντας», είπε μια πηγή κοντά στην Olivia Newton John στην Post. «Ήθελε να αφήσει πίσω της κάτι που θα διαρκέσει και κάτι από το οποίο θα μπορούσε να επωφεληθεί και η κόρη της» πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ολίβια Νιούτον Τζον

«Πονούσε πολύ, αλλά ήταν μαχήτρια», εξήγησε η ίδια πηγή. «Το ράντσο ήταν ο παράδεισος της στη Γη και της χάρισε πολλές ήρεμες στιγμές στις τελευταίες της μέρες».

Η Ολίβια Νιούτον Τζον παραχώρησε προς ενοικίαση για τέσσερα χρόνια το ράντσο που είχε στην Καλιφόρνια έναντι του ποσού των 5,4 εκατομμυρίων δολαρίων το 2019.

Τον Οκτώβριο του 2021, η ηθοποιός και τραγουδίστρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέχει η New York Post, μεταβίβασε και επίσημα την πλήρη ακίνητη περιουσία της στην Santa Barbara, στον σύζυγό της John Easterling.

Η Olivia Newton-John και ο σύζυγός της  είχαν αγοράσει αρχικά το ακίνητο Santa Ynez (το οποίο διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια και πέντε μπάνια) για 4,69 εκατομμύρια δολάρια το 2015.

Το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται σε ένα χώρο 12 στρεμμάτων δίπλα στον ποταμό Santa Ynez. Ανάμεσα στις ανέσεις που περιλαμβάνει είναι και ένας ξενώνας δύο υπνοδωματίων, ένας αχυρώνας, στάβλους αλόγων και μια πισίνα.

Το ξύλο και οι φωτιζόμενες οροφές είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της πολυτελούς κατοικίας ενώ η ηλιόλουστη κουζίνα κερδίζει τις εντυπώσεις.

Τον Ιούνιο του 2019, ένα μήνα αφότου έδωσε στην αγορά το σπίτι της στην Καλιφόρνια, διέθεσε και ένα αγρόκτημα 189 στρεμμάτων.  

Ο Newton-John αγόρασε αρχικά τη γη – που βρίσκεται στην πόλη Dalwood της Νέας Νότιας Ουαλίας – τη δεκαετία του 1980 και ξαναέχτισε το σπίτι στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ένα μήνα αργότερα, το συγκεκριμένο ακίνητο πουλήθηκε για 4,6 εκατομμύρια δολάρια.

Στο πέρασμα των χρόνων, η Αυστραλή τραγουδίστρια, ηθοποιός και επιχειρηματίας είχε επενδύσει στο Κέντρο Καρκίνου και Ευεξίας Olivia Newton-John στο νοσοκομείο Austin της Μελβούρνης. Ίδρυσε το ίδρυμα το 2012 με κόστος 189 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το 2005, συνίδρυσε το βραβευμένο Gaia Retreat & Spa — ένα «καταφύγιο» υγείας και ευεξίας.

«Η ιδέα είναι να χρηματοδοτήσουμε έρευνα για πιο φιλικούς τρόπους θεραπείας του καρκίνου, πρόληψης του καρκίνου και καλής ζωής με τον καρκίνο», είπε σε μια συνέντευξη του 2020 στο Forbes η Ολίβια Νιούτον Τζον η οποία διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο του μαστού το 1992 και στη συνέχεια ξανά το 2013, πριν από την τρίτη και τελική της διάγνωση το 2017.