Στο TikTok έχει γίνει viral μια ιστορία, με το συγκεκριμένο βίντεο να έχει πάνω από 5,1 εκατομμύρια προβολές, καθώς μια γυναίκα αποκαλύπτει ότι έχει ένα εκ γενετής σημάδι στο μέτωπο της, επειδή έφαγε το δίδυμο αδερφάκι της λίγο πριν γεννηθεί.

Όπως αναφέρει η nypost.com, η Kaley αποκάλυψε στη δημοφιλή πλατφόρμα πως «έφαγε το δίδυμο αδερφάκι της στη μήτρα», εξαιτίας του συνδρόμου εξαφάνισης διδύμου και πρόσθεσε χιουμοριστικά ότι «εννέα μήνες είναι πολύς χρόνος για να μείνεις στη μήτρα χωρίς πραγματική διατροφή», οπότε «μπήκα στον πειρασμό τρώγοντας τη δίδυμη αδερφή μου».

Η Kaley

«Ωστόσο, όπως και εγώ, ήταν ένα πεισματάρικο άτομο. Αντί απλώς να απορροφηθεί, αποφάσισε να μείνει στο μέτωπό μου», είπε χαρακτηριστικά και έδειξε μια εικόνα στην οποία είναι βρέφος και έχει έναν επίδεσμο στο μέτωπο.

Σύμφωνα με την ίδια, όταν γεννήθηκε, το σημάδι είχε μέγεθος νομίσματος, αλλά και «κόκαλα, δόντια και μαλλιά… όλα ανθρώπινα». «Το έκοψαν για να μην χτυπήσει το κρανίο μου και εδώ είμαστε εγώ και η αδερφή μου», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Πλέον, ζει μια φυσιολογική ζωή, χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, όμως ακόμα έχει το σημάδι, το οποίο δεν πρόκειται να φύγει ποτέ.

Η φωτογραφία που ανέβασε η Kaley και στην οποία είναι βρέφος

Το σύνδρομο της εξαφάνισης διδύμων

Η ιστορία της νεαρής TikToker μπορεί να μοιάζει φρικιαστική, όμως στην πραγματικότητα μπορεί να συμβεί, αν και είναι σπάνιες οι καταγεγραμμένες περιπτώσεις, όχι όμως ασυνήθιστες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σύνδρομο της εξαφάνισης διδύμων ένα είδος αποβολής που συμβαίνει όταν μια γυναίκα κυοφορεί πολλά μωρά, αλλά ένα από αυτά σταματά να αναπτύσσεται λόγω γενετικής εκτροπής. Ο ιστός του εξαφανιζόμενου διδύμου ενσωματώνεται από την μητέρα και τα έμβρυα που επιβίωσαν. Μάλιστα, αυτή η διαδικασία είναι εντελώς ακίνδυνη για τη μητέρα και τα έμβρυα της.

Επίσης, όπως αναφέρει το νοσοκομείο Cleveland Clinic, η παραπάνω πάθηση επηρεάζει γυναίκες άνω των 30 ετών, και συχνά διαγιγνώσκεται «κατά τη διάρκεια ενός υπερηχογραφήματος εγκυμοσύνης», καθώς τα συμπτώματα δύσκολα εντοπίζονται.

Όπως αναφέρει η Cleveland Clinic το σύνδρομο είναι εμφανώς δύσκολο να διαγνωστεί, γιατί τα συμπτώματα είναι σημαντικά με αυτά που βιώνουν οι γυναίκες κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Δηλαδή, περιλάμβαναν κράμπες στη μήτρα, ελαφριά αιμορραγία ή κηλίδες, όπως και πόνο στην πλάτη.

«Εάν ένα από τα έμβρυα που υπάρχουν σε προηγούμενο υπερηχογράφημα δεν υπάρχει πλέον σε μελλοντικό υπερηχογράφημα, ο γιατρός μπορεί να κάνει μια διάγνωση του συνδρόμου εξαφανιζόμενου διδύμου», αναφέρει η κλινική των ΗΠΑ και σημείωσε πως «σε ορισμένες περιπτώσεις, ο γιατρός μπορεί να βρει εμβρυϊκό ιστό από το εξαφανισμένο δίδυμο στον πλακούντα αφού γεννηθεί το μωρό».