Οι ιστορίες για UFO και οι περίεργες θεάσεις που αποδίδονται στην ύπαρξη εξωγήινων ανέκαθεν συγκινούν τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το εάν πιστεύουν ή όχι στους επισκέπτες από το διάστημα.

Η thesun.co.uk συγκέντρωσε τα τρία κύρια ανεξήγητα φαινόμενα που έχουν σημειωθεί στην Βρετανία και αποδίδονται στην ύπαρξη εξωγήινων, με ορισμένους να αναφέρουν ότι πρόκειται είτε σε φαρσέρ, είτε για τοπικά εμπορικά κόλπα.

Ακολουθούν οι τρεις χαρακτηριστικές «θεάσεις» UFO στη Βρετανία, όπου το μυστήριο τους δεν έχει διαλευκανθεί…

Rendlesham Forest, 1980

Η ιστορία του Rendlesham Forest είναι τόσο διάσημη στη Βρετανία, ώστε να ονομάζεται χιουμοριστικά και «Roswell της Αγγλίας», ενώ η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις και τους κυνηγούς εξωγήινων.

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, όλα ξεκίνησαν στις 26 Δεκεμβρίου του 1980, όταν εμφανίστηκε ένα παράξενο φως στο δάσος Rendlesham, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στις στρατιωτικές βάσεις Bentwaters και Woodbridge, που ανήκαν στην RAF, δηλαδή την Βασιλική Πολεμική Αεροπορία.

Τότε, στάλθηκαν να επιθεωρήσουν το δάσος τρεις στρατιώτες, που έμειναν έξω από το στρατόπεδο για δύο κρύες νύχτες. Οι δύο λοιπόν από αυτούς, ισχυρίστηκαν ότι συνάντησαν ένα μικρό τριγωνικό σκάφος, ενώ ο ένας από αυτούς πλησίασε κοντά και άγγιξε το πλάι του περίεργου αντικειμένου, όπως ισχυρίστηκε στη συνέχεια.

Ζωγραφιά που υποτίθεται πως αναπαριστά το περίεργο σκάφος

Η επίσημη έρευνα που έγινε τότε δεν εντόπισε κάτι ανεξήγητο και δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει το περιστατικό, ενώ έκτοτε το συγκεκριμένο δάσος απέκτησε τεράστια φήμη. Μάλιστα, τα επόμενα χρόνια, οι ντόπιοι άνοιξαν ένα μικρό χωμάτινο δρόμο που οδηγούσε στο σημείο που υποτίθεται ότι εμφανίστηκε το UFO. Έκτοτε είναι η βασική τουριστική ατραξιόν, ενώ υπάρχει και ένα μοντέλο του αναφερόμενου διαστημικού σκάφους.

Η απαγωγή και η χαλασμένη πυξίδα

Το 1987 ο πρώην αστυνομικός Philip Spencer θα γίνει γνωστός σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς όχι μόνο θα ισχυριστεί πως είχε στενό τετ α τετ με εξωγήινο, αλλά και ότι πρόλαβε να τον τραβήξει φωτογραφία, όπως και ότι έπεσε στη συνέχεια θύμα απαγωγής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα βράδυ περπατούσε στο Ilkley Moor, στο West Yorks, όταν είδε ένα παράξενο ον να του κάνει νόημα να μείνει μακριά. Παρόλα αυτά, έβγαλε την φωτογραφική του μηχανή και τράβηξε μια φωτογραφία, ενώ όταν πήγε να φύγει είδε πως δεν λειτουργούσε η πυξίδα που χρησιμοποιούσε.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι έπεσε θύμα απαγωγής -άγνωστο για πόσο καιρό- από πλάσματα που είχαν μεγάλα χέρια και πόδια.

Η περιοχή στην οποία εικάζεται ότι εμφανίστηκε το περίεργο ον

Το βρετανικό Stranger Things…

Το 1977 επικράτησε πανικός στο γραφικό χωριό Broad Haven της Ουαλίας, με τις ιστορίες που βγήκαν στην δημοσιότητα να θυμίζουν το Stranger Things του Netflix ή βιβλία του Stephen King.

Συγκεκριμένα, ορισμένοι ενήλικες, αλλά κυρίως 14 παιδιά από το Δημοτικό Σχολείο Broad Haven, ισχυρίστηκαν ότι είδαν ύποπτες κινήσεις, που όλες παρέπεμπαν σε εξωγήινους.

Αρχικά, τα παιδιά ανέφεραν ότι στον αγωνιστικό χώρο του σχολείου προσγειώθηκε από τον ουρανό μια χειροτεχνία, που δεν έμοιαζε να προέρχεται από την Γη, πόσο μάλλον από ένα παιδί. Έπειτα, ανέφεραν ότι είδαν ιπτάμενους δίσκους να πετάνε στον αέρα, με έναν από αυτούς να έχει σχήμα πούρου.

Ορισμένα από τα παιδιά που υποστήριξαν ότι είδαν εξωγήινους

Μάλιστα, όταν ζητήθηκε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν όσα είδαν, πάνω κάτω σχεδίασαν όλα το ίδιο αντικείμενο, παρόλο που το είχαν παρατηρήσει διαφορετικές ώρες μέσα στην ημέρα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη εξήγηση, ενώ όσοι έχουν ασχοληθεί με την συγκεκριμένη υπόθεση, καταλήγουν σε δύο σενάρια: Είτε πρόκειται για τοπικό κόλπο, ώστε να προσελκύσουν τουρίστες, είτε είχαν πέσει θύματα φάρσας, ειδικά εκείνη την εποχή, όπου «χτυπούσαν» οι πρώτοι φαρσέρ «μέσω των εξωγήινων».

Οι ζωγραφιές των παιδιών