Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε στο κοινοβούλιο του Βελγίου και τόνισε ότι συνεχίζεται η ουκρανική αντίσταση στη Ρωσία, τονίζοντας πως η ΕΕ δεν πρέπει να εγκαταλείψει τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας.

«Παλεύουμε ενάντια στην τυραννία που θέλει να διχάσει την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το ΑΠΕ, ενώ πρόσθεσε πως εάν εγκαταλειφθούν οι ουκρανικές δυνάμεις, τότε «η τυραννία θα ξεριζώσει τις αξίες για τις οποίες είστε περήφανοι».

Επίσης, αναφέρθηκε στη δραματική κατάσταση στη Μαριούπολη και σημείωσε ότι κι όμως, «η Μαριούπολη είναι ακόμα εκεί». «Κανείς δεν είναι αρκετά αποφασισμένος να μας βοηθήσει να σταματήσουμε την καταστροφή. Σας ρωτώ, όλους τους Ευρωπαίους που με ακούν: σε τι ελπίζουν αυτοί οι υπερασπιστές της Μαριούπολης, οι υπερασπιστές όλων των τόπων όπου γίνονται οι μάχες; Μάχες όχι λιγότερο τρομερές από τη Μάχη του Υπρ, είναι ίσως ακόμη χειρότερες στη Μαριούπολη», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Καταλήγοντας, ο Ουκρανός Πρόεδρος ευχαρίστησε το Βέλγιο για τη βοήθεια προς τη χώρα του, με στρατιωτικό και υλικό εξοπλισμό, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η στήριξη θα συνεχιστεί.