Οι επαναλοιμώξεις ενδέχεται να αντιπροσωπεύουν το 10%, περίπου, των κρουσμάτων κορονοϊού στην Αγγλία αυτό το έτος, και μέχρι στιγμής, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters, η οποία βασίζεται στους νεότερους ορισμούς της Αρχής Υγειονομικής Ασφάλειας της Βρετανίας (UKHSA) για όσους μολύνθηκαν εκ νέου από τον ιό.

Καθώς ο αριθμός των ατόμων που μολύνονται ξανά από τη νόσο -από τότε που άρχισε να κυριαρχεί η μετάλλαξη Όμικρον στα τέλη του 2021- η Βρετανία ξεκίνησε να ενσωματώνει πιθανές επαναλοιμώξεις της νόσου στα καθημερινά της δεδομένα, αναφέρει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων.

«Η επαναμόλυνση παρέμενε σε πολύ χαμηλά επίπεδα μέχρι την έναρξη του κύματος της Όμικρον. Είναι σωστό ότι οι καθημερινές μας διαδικασίες αναφοράς αντικατοπτρίζουν πως άλλαξε ο ιός», δήλωσε ο Στίβεν Ράιλι, ο γενικός διευθυντής Δεδομένων στην UKHSA.

Πάντως, οι συνολικοί αριθμοί κρουσμάτων συνέχιζαν να μειώνονται, σύμφωνα με τον ίδιο.

Πριν τις 6 Δεκεμβρίου, το ποσοστό ημερήσιων κρουσμάτων στην Αγγλία που θεωρούνταν ότι ήταν επαναλοιμώξεων κινούνται σε κάτω από 2% για σχεδόν έξι μήνες.

Αυτό το ποσοστό εκτιμάται ότι έχει αυξηθεί στο 9,9% μέχρι στιγμής το 2022, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters, η οποία «ακολουθεί» τα δεδομένα της UKHSA.

Στην Ιταλία, ένας εκπρόσωπος του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας είπε ότι τα κρούσματα επαναμόλυνσης ανέρχονται επί του παρόντος σε περίπου 3% επί του συνόλου των λοιμώξεων, από περίπου 1,5% πριν την εμφάνιση της Όμικρον, αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΚΟΡΟΝΑΙΟΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΓΓΛΙΑ

Ξεπέρασαν τις 155.500 τα θύματα της Covid-19

Επισημαίνεται πως χθες, Δευτέρα, καταγράφηκαν 92.368 νέες μολύνσεις στη χώρα, καθώς και 51 θάνατοι.

Κατά τις ίδιες πηγές, πάντα, η Βρετανία έχει αναφέρει συνολικά 155.754 θανάτους από COVID-19, τον έβδομο υψηλότερο αριθμό παγκοσμίως.