Ο Φιλ Κόλινς θα ερωτηθεί ενόρκως για τους ισχυρισμούς της πρώην συζύγου του ότι μεταξύ άλλων δεν έκανε μπάνιο και δεν βούρτσιζε τα δόντια του. Ο τραγουδιστής του «In the Air Tonight» θα υποβληθεί σε μαγνητοσκοπημένη κατάθεση τον Δεκέμβριο από τους δικηγόρους της πρώην συζύγου του Οριάν Μπέιτς ως μέρος της συνεχιζόμενης δικαστικής διαμάχης του πρώην ζευγαριού για την έπαυλή τους στη Φλόριντα, αφού ο δικαστής Κάρλος Γκούζμαν αποφάσισε ότι η υπόθεση μπορεί να προχωρήσει. Η σχεδιάστρια κοσμημάτων ισχυρίζεται ότι έλαβε προφορική υπόσχεση από τον πρώην σύζυγό της ότι θα της παραχωρήσει το μισό της βίλας και τώρα επιθυμεί την πραγματοποίηση αυτής της διαβεβαίωσης.

Ο εκπρόσωπος της Μπέιτς δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη σε αυτό το θέμα, ανυπομονούμε να προχωρήσει η υπόθεση και όπως η πελάτης μου είπε από την αρχή, περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Ο δικηγόρος της, Ρίτσαρντ Γουλφ, πρόσθεσε: «Μίλησα με τον δικηγόρο του Φιλ και αναμένω την κατάθεσή του κάποια στιγμή τον Δεκέμβριο μετά την τρέχουσα περιοδεία του» και συνέχισε:

«Ήμασταν πάντα έτοιμοι και πρόθυμοι να συζητήσουμε μια επίλυση του θέματος. Η Οριάν τρέφει θερμά αισθήματα για τον Φιλ καθώς έχουν μαζί παιδιά (σ.σ. δύο γιους) και θέλει μόνο ό,τι είναι δίκαιο και λογικό και αυτό στο οποίο συμφώνησε ο Φιλ» κατέληξε.

Ο Κόλινς είχε προσπαθήσει να εμποδίσει την πρώην σύζυγό του – η οποία παντρεύτηκε τον 32χρονο Τομ Μπέιτς πέρυσι – να του κάνει μήνυση για το μισό από το πρώην σπίτι τους στο Μαϊάμι Μπιτς, αλλά τώρα η υπόθεση προχωρά και πρέπει να αντιμετωπίσει ερωτήσεις από τη νομική ομάδα της Οριάν σχετικά με διάφορες καταγγελίες που έχει κάνει εκείνη στο παρελθόν. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται οι ισχυρισμοί ότι ο 70χρονος τραγουδιστής έκανε κατάχρηση αλκοόλ και συνταγογραφούμενων φαρμάκων, δεν έπλενε τα δόντια του για μήνες, σταμάτησε να κάνει ντους και έγινε «καταθλιπτικός, κακοποιητικός και ανίκανος να κάνει σεξ».

Οι δικηγόροι του δημοφιλούς τραγουδιστή τόνισαν ότι οι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι «σκανδαλώδεις, άσεμνοι, ανήθικοι και ως επί το πλείστον, ψευδείς ή υπερβολικοί».

Ο Κόλινς και η Μπέιτς γνωρίστηκαν το 1999, αλλά χώρισαν επτά χρόνια αργότερα. Τα ξαναβρήκαν το 2016, αλλά η επανεσύνδεσή τους δεν κράτησε για πολύ.