Μια ιδιοκτήτρια παιδικού σταθμού στο Κολοράντο καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση αφού έκρυψε 26 παιδιά στο υπόγειό της, ενώ είχε άδεια για την φροντίδα μόλις έξι, με μερικά από τα παιδιά να εξακολουθούν να υποφέρουν από το ψυχικό τραύμα που υπέστησαν.

Όταν η αστυνομία έφτασε στο Carla Marie Faith’s Mountain Play Place στο Κολοράντο Σπρινγκς τον Νοέμβριο του 2019 ανακάλυψε μια σκάλα που κατέληγε στο υπόγειο και ήταν κρυμμένη πίσω από έναν συρόμενο ψεύτικο τοίχο.

Η Κάρλα Μαρί Φέιθ είχε άδεια για να φροντίζει μόλις έξι παιδιά, αλλά είχε αναλάβει περισσότερα από τετραπλάσια. Δώδεκα από εκείνα ήταν κάτω των δύο ετών, παρά το γεγονός ότι η Φέιθ είπε ότι μπορούσε να φροντίσει μόνο δύο παιδιά σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί που έκαναν τη σοκαριστική ανακάλυψη τα παιδιά, μερικά από τα οποία ήταν ιδρωμένα, είχαν λερωμένες πάνες ενώ ήταν διψασμένα, λάμβαναν τη φροντίδα μόνο δύο ενηλίκων. Το 26ο παιδί παρέλαβε ένας γονέας ενώ η αστυνομία βρισκόταν στον παιδικό σταθμό.

Καταδίκη για παιδική κακοποίηση

Η υπεύθυνη του παιδικού σταθμού καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση για 26 κατηγορίες που αφορούσαν το πλημμέλημα παιδικής κακοποίησης και μία κατηγορία για απόπειρα επηρεασμού δημόσιου υπαλλήλου και παρεμπόδιση αξιωματικού.

«Αυτό που κάνατε ήταν λάθος σε πολλά επίπεδα. Αυτό δεν ήταν ατύχημα. Αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα μιας στιγμιαίας έλλειψης κρίσης… Έκανε μια σειρά από επιλογές που έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ευημερία 26 παιδιών», δήλωσε την Πέμπτη ο δικαστής της τέταρτης δικαστικής περιφέρειας, Γκρέγκορι Βέρνερ.

Ο επικεφαλής εισαγγελέας έπαιξε ένα βίντεο 48 λεπτών για το δικαστήριο με δηλώσεις γονέων και επαγγελματιών. Ένας γονέας έκλαιγε καθώς περιέγραφε τον αντίκτυπο των όσων συνέβησαν στον παιδικό σταθμό στην κόρη της: «Έγινε πιο επιθετική, χτυπούσε … τραβώντας τα μαλλιά».

Άλλος γονέας είπε ότι και τα δύο παιδιά της εξακολουθούν να λαμβάνουν συμβουλές. «Κοιμόμαστε με τα φώτα αναμμένα στο σπίτι μας», είπε. «Τα παιδιά μου είναι ανήσυχα. Φοβούνται τον κόσμο».

Ο καθηγητής παιδικής ψυχιατρικής Δρ Στίβεν Μπέρκοβιτς είπε ότι «αυτού του είδους οι εμπειρίες που είχαν αυτά τα παιδιά σε αυτόν τον παιδικό σταθμό μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις».

Πρόσθεσε ότι τα παιδιά διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για συναισθηματικά, ψυχιατρικά και ιατρικά προβλήματα.