Η υπόθεση μιας νεαρής γυναίκας από τη Φλόριντα, η οποία εξαφανίστηκε στη διάρκεια ενός road trip με τον αρραβωνιαστικό της, απασχολεί τις αρχές στις ΗΠΑ.

Η 22χρονη Γκαμπιέλ «Γκάμπι» Πετίτο δεν έχει μιλήσει με την οικογένειά της από τα τέλη Αυγούστου, όταν ταξίδευε με τον φίλο της στο Γουαϊόμινγκ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο σύντροφός της, ο 23χρονος Μπράιαν Λόντρι, ο οποίος έχει επιστρέψει πλέον στο σπίτι του, είναι ένα πρόσωπο ενδιαφέροντος στην υπόθεση.

Το ζευγάρι αναρτούσε εικόνες από το ταξίδι του στη χώρα στα social media. Ο Λόντρι επέστρεψε στο σπίτι τους στη Φλόριντα την 1η Σεπτεμβρίου. Η δήλωση της εξαφάνισης της Πετίτο από τους γονείς της έγινε 10 ημέρες αργότερα.

Ο Λόντρι όμως αρνείται να μιλήσει στην αστυνομία σχετικά με την εξαφάνιση της 22χρονης Γκάμπι. «Απευθύνουμε έκκληση σε οποιονδήποτε, και στον Μπράιαν, να μοιραστεί πληροφορίες μαζί μας σχετικά με εκείνη όσον αφορά το διάστημα των τελευταίων εβδομάδων», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Τοντ Γκάρισον.

«Η έλλειψη πληροφοριών από τον Μπράιαν παρεμποδίζει αυτή την έρευνα. Οι απαντήσεις κάποια στιγμή θα έρθουν».

Ο δικηγόρος του Λόντρι, Στιβ Μπερτολίνο, υπερασπίστηκε τη σιωπή του πελάτη του. «Με βάση την εμπειρία μου, οι σύντροφοι είναι συνήθως το πρώτο πρόσωπο στο οποίο εστιάζουν οι αρχές σε υποθέσεις όπως αυτή και η προειδοποίηση ότι κάθε δήλωση που κάνεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου, είναι αληθινή, ανεξαρτήτως αν ο πελάτης μου έχει κάποια σχέση με την εξαφάνιση της Πετίτο».

«Η συμβουλή στον Λόντρι είναι να μη μιλήσει για την υπόθεση», είπε ακόμη ο Μπερτολίνο.

Το ζευγάρι είχε ξεκινήσει για ένα ταξίδι στη χώρα με ένα βαν τον Ιούλιο, αναρτώντας και φωτογραφίες στα social media. Πόζαραν χαμογελώντας, φιλώντας ο ένας τον άλλον, τρέχοντας σε παραλίες σε ένα βίντεο στο YouTube, το οποίο έχει περισσότερα από 600.000 views.

Δύο εβδομάδες πριν την εξαφάνιση της νεαρής γυναίκας, η αστυνομία στη Γιούτα κλήθηκε αναφορικά με ένα περιστατικό που αφορούσε το ζευγάρι. Οι αστυνομικοί τη βρήκαν να κλαίει και να παραπονιέται για την ψυχική της υγείας. Δεν ασκήθηκε κάποια δίωξη.

Η αστυνομία έχει κατασχέσει τώρα και βαν και ερευνά την υπόθεση. Η οικογένεια του κοριτσιού ζητά από τον Λόντρι να δώσει απαντήσεις. Μια από τις ερωτήσεις που κάνει είναι «γιατί άφησε τη Γκάμπι μόνη της και γύρισε με το βαν στη Φλόριντα;».