Τρομοκρατική οργάνωση χαρακτήρισε τον περασμένο Μάρτιο τη Χεζμπολάχ η Γερμανία, απαγορεύοντας τις δραστηριότητές της σε γερμανικό έδαφος.

Τώρα, όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, το Βερολίνο απαγόρευσε τρεις οργανώσεις που κατηγορούνται για την συγκέντρωση δωρεών στη Γερμανία για την οργάνωση.

Σήμερα το πρωί η αστυνομία έκανε επιδρομές και έρευνες σε διάφορες εγκαταστάσεις σε 7 γερμανικά κρατίδια.

«Αυτοί που υποστηρίζουν την τρομοκρατία δεν θα είναι ασφαλείς στη Γερμανία. Ασχέτως της μορφής που παίρνουν οι υποστηρικτές, αυτοί δεν θα βρίσκουν μέρος ή καταφύγιο στη χώρα μας» σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Οι τρεις ενώσεις που απαγορεύτηκαν είναι οι «Deutsche Libanesische Familie», «Menschen für Menschen» όπως και η «Gib Frieden» και η απόφαση για την απαγόρευσή τους είχε ήδη ληφθεί από τις 15 Απριλίου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Αυτές κατηγορούνται για την συλλογή δωρεών για «οικογένειες μαρτύρων» της Χεζμπολάχ στον Λίβανο υπό το πρόσχημα θρησκευτικών και ανθρωπιστικών σκοπών στη Γερμανία, προωθώντας εν τέλει επιθέσεις στο Ισραήλ.

Ο σκοπός των οργανώσεων αυτών ήταν να προωθήσουν τον αγώνα της Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ, κάτι το οποίο αντιβαίνει στην ιδέα της διεθνούς κατανόησης, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών της Γερμανίας υπολογίζει ότι υπάρχουν περίπου 1.050 μέλη της Χεζμπολάχ και υποστηρικτές της αυτήν τη στιγμή στη χώρα.

Αυτοί δεν συνιστούν επίσημη οργάνωση στη Γερμανία, αλλά εργάζονται ανεπισήμως, συγκεντρώνοντας χρήματα, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, σύμφωνα με αξιωματούχους της ασφάλειας.