Ακόμα και η γαλλική κυβέρνηση καταδίκασε ένα ριάλιτι που προβάλλεται στη γαλλική τηλεόραση και αναγκάζει τις τσιγγάνες νύφες να αποδεικνύουν την παρθενία τους πριν τον γάμο.

Η υπουργός Marlène Schiappa έστειλε επιστολή στο τηλεοπτικό συμβούλιο της Γαλλίας, εκφράζοντας την οργή της για το ριάλιτι «Incredible Gypsy Weddings» και τον τρόπο που παρουσιάζει το παραδοσιακό τσιγγάνικο έθιμο, που θέλει τις γυναίκες συγγενείς της νύφης να την εξετάζουν πριν τον γάμο.

Το γαλλικό ριάλιτι, που προβάλλεται στο κανάλι TFX, είναι εμπνευσμένο από το εξίσου διαβόητο αγγλικό πρόγραμμα του Channel 4 «Big Fat Gypsy Weddings». Το γαλλικό πρόγραμμα παρακολουθεί το φλερτ και τον γάμο σε μια κοινότητα τσιγγάνων που ζει στο Περπινιάν.

«Σε αυτό το κρεβάτι, μια κατάλληλα εκπαιδευμένη γυναίκα ελέγχει την αντίσταση του υμένα της Naomi», ακούστηκε στο ριάλιτι, «η τελετή με το χαρτομάντιλο είναι πατροπαράδοτη και αναπόφευκτη. Αν η Naomi αποδειχτεί πως είχε σεξουαλικές σχέσεις, ο γάμος θα ακυρωθεί».

Η γαλλίδα υπουργός εξοργίστηκε από τον τρόπο που κάλυψε η εκπομπή το έθιμο, πόσο μάλλον που η κυβέρνηση πέρασε μόλις νόμο που «απαγορεύει τα τεστ παρθενίας και αξιώνει τη συναίνεση και των δύο μερών για έναν γάμο». Ο ίδιος νόμος απαγορεύει σε όλους να εκδίδουν πιστοποιητικά παρθενίας.

Η Schiappa καυτηρίασε τον σεξισμό του τηλεοπτικού προγράμματος, ζητώντας από τη ρυθμιστική τηλεοπτική αρχή να κρίνει…