Την κέρδισε τη μήνυση η Nike κατά της συλλογικότητας των καλλιτεχνών από το Μπρούκλιν για τα αμφιλεγόμενα «Satan Shoes» με τα σατανιστικά σύμβολα και τη σταγόνα ανθρώπινου αίματος στις σόλες.

Τα 1.018 δολαρίων αθλητικά είναι τα τροποποιημένα Nike Air Max 97, που πλέον φιλοξενούν αντεστραμμένο σταυρό και πεντάλφα. Η κολεκτίβα MSCHF τα έφτιαξε σε συνεργασία με τον ράπερ Lil Nas X και είπαν πως μόλις 666 ζευγάρια έγιναν διαθέσιμα, ξεπουλώντας όλα εκτός από ένα.

Η Nike είχε ζητήσει από δικαστήριο της Νέας Υόρκης να σταματήσουν οι πωλήσεις, καθώς η χρήση του εμπορικού της σήματος ήταν παράνομη.

Οι δικηγόροι της MSCHF επιχειρηματολογούσαν ότι τα παπούτσια της συλλογικότητας «δεν είναι τυπικά αθλητικά, αλλά αριθμημένα έργα τέχνης που πωλούνται σε συλλέκτες έναντι 1.018 δολαρίων το ένα».

Ο δικαστής άκουσε όμως το αίτημα της Nike και απαγόρευσε προσωρινά τις πωλήσεις. Τι αντίκτυπο θα έχει αυτό κανείς δεν ξέρει, μιας και η MSCHF είχε δηλώσει πως όταν πουληθούν τα 666 ζευγάρια, τα οποία ξεπούλησαν μέσα σε ένα λεπτό, δεν θα βγάλει άλλα στην αγορά.