Μία σκυλίτσα στην Τουρκία απέδειξε για άλλη μία φορά ότι ο δεσμός που αναπτύσσουν πολλές φορές τα σκυλιά με τους ανθρώπους που τα φροντίζουν είναι συγκλονιστικός.

Η αφοσιωμένη, «Μποντσούκ» που το όνομά της σημαίνει «χάντρα» στα τουρκικά, ως μια άλλη περίπτωση «Χάτσικο» περίμενε επί μέρες τον άνθρωπό της έξω από ένα νοσοκομείο στην Τουρκία, όπου νοσηλευόταν.

Η Μποντσούκ ακολούθησε το ασθενοφόρο, που μετέφερε τον ιδιοκτήτη της, Τζεμάλ Σεντούρκ σε νοσοκομείο της Τραπεζούντας στις 14 Ιανουαρίου. Κι έκτοτε επισκεπτόταν καθημερινά την κλινική, όπως μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA.

Η κόρη του Σεντούρκ, είπε ότι όποτε έσπευδε να πάρει τη σκυλίτσα σπίτι, η Μποντσούκ επέστρεφε τρέχοντας στο νοσοκομείο. «Έρχεται κάθε μέρα γύρω στις 09:00 το πρωί και περιμένει μέχρι να βραδιάσει. Δεν μπαίνει μέσα, αλλά όποτε ανοίγει η πόρτα, χώνει την μουσούδα της», είπε ένας φύλακας security του νοσοκομείου.

Την Τετάρτη που μας πέρασε η σκυλίτσα βρέθηκε επί τέλους στην αγκαλιά του ιδιοκτήτη της όταν τον έβγαλαν έξω μ’ ένα αναπηρικό αμαξίδιο. «Μ’ έχει συνηθίσει αλλά κι εμένα μου λείπει διαρκώς η συντροφιά της», είπε εκείνος συγκινημένος, προτού επιστρέψει στο σπίτι του με την Μποντσούκ.