Μια σπείρα ένοπλων κακοποιών μπήκε σε τράπεζα στο Μιλάνο, περνώντας μέσα από το σύστημα αποχέτευσης, αρπάζοντας 20 θυρίδες και διαφεύγοντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Η καλά σχεδιασμένη ληστεία ξεκίνησε στις 8:30 το πρωί της Τρίτης, όταν δύο από τη σπείρα μπήκαν οπλισμένοι από την κύρια είσοδο της τράπεζας Crédit Agricole στην Piazza Ascoli του Μιλάνου και απείλησαν το προσωπικό.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, δυο συνεργοί τους αναδύθηκαν τότε από το σύστημα αποχέτευσης.

Οι ληστές στράφηκαν κατόπιν στον διευθυντή, που φώναζε «είναι ληστεία», και τον κράτησαν όμηρο, από κοινού με έναν υπάλληλο, όσο οι αστυνομικοί περικύκλωναν το υποκατάστημα.

Ένας τρίτος υπάλληλος κατάφερε να ξεφύγει.

Η αστυνομία σφράγισε την περιοχή πριν μπει στην τράπεζα, οι ληστές ενεργοποίησαν ωστόσο έναν πυροσβεστήρα όταν είδαν τους αστυνομικούς στην πόρτα, δημιουργώντας σύγχυση. Τόση σύγχυση όσο να κερδίσουν χρόνο και να διαφύγουν από το σύστημα αποχέτευσης.

Οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν στους υπονόμους κάτω από την τράπεζα, αλλά τους έχασαν.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA, ο διευθυντής βρέθηκε χτυπημένος με τη λαβή ενός πιστολιού, κανείς πάντως δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

«Μπήκαν από το υπόγειο», δήλωσε στο πρακτορείο, κρατώντας πάγο στο κεφάλι του, «ήμασταν τρεις εμείς όταν κατάλαβα τι γινόταν και φώναξα. Υπήρξε μια σύντομη αψιμαχία, αλλά δεν με χτύπησαν».