Τα συναισθήματα της Τζάκι Κένεντι για το ενδιαφέρον του συζύγου της Τζον Κένεντι για τον… ποδόγυρο. Σε επιστολές της προς τον ιερέα Joseph Leonard, που είδαν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, η εκθαμβωτική Τζάκι παρομοιάζει την τάση του συζύγου της να φλερτάρει με τη συμπεριφορά του μπαμπά της.

Σε ένα από τα γράμματά της, που εστάλησαν το διάστημα από το 1950 έως το 1964, γράφει για τον JFK: «Είναι κατά κάποιο τρόπο σαν τον μπαμπά μου, του αρέσει το κυνήγι και βαριέται με την κατάκτηση, και μόλις παντρευτεί χρειάζεται αποδείξεις πως ακόμα περνά η μπογιά του, κι έτσι φλερτάρει με άλλες γυναίκες και σε απορρίπτει. Έβλεπα πώς η συμπεριφορά αυτή σχεδόν σκότωσε η μητέρα μου».

Οι επιστολές είναι χειρόγραφες και στα προσωπικά επιστολόχαρτα της Τζάκι.

Περιγράφει και το χωρισμό της από τον John Husted, ύστερα από έναν σύντομο αρραβώνα, γράφοντας πως «ντρέπεται» που πήραν μια τόσο βιαστική και επιπόλαιη απόφαση, σημειώνοντας όμως πως «και οι δύο χρειαζόμασταν κάτι να μας σοκάρει για να μας κάνει να μεγαλώσουμε».

Το 1953, όταν παντρεύτηκε τον JFK, γράφει: «Ίσως είμαι απλά ζαλισμένη και φαντάζομαι τον εαυτό μου σε ένα κόσμο λαμπερό με εστεμμένους, και όχι μόνο μια μικρή απλή νοικοκυρά… Ο κόσμος αυτός μπορεί να δείχνει πολύ λαμπερός απ’ έξω αλλά αν είσαι μέσα του- και είσαι μοναχικός- μπορεί να είναι Κόλαση».

Λέει πως η σχέση της με τον JFK της προσέφερε μια «αποκάλυψη για τους πολιτικούς, είναι πράγματι κάτι διαφορετικό» και αναγνωρίζει πως εκείνος καταλαμβάνεται από τη φιλοδοξία του, όπως ο Μάκμπεθ.

Παρά τους φόβους της για το φλερτ του συζύγου της με άλλες η Jackie γράφει το 1954: «Απολαμβάνω το να είμαι παντρεμένη πολύ περισσότερο ακόμα κι απ’ ό,τι στην αρχή».

Οι επιστολές μετά τη δολοφονία του Κένεντι το 1963 αποτυπώνουν το μέγεθος της συντριβής της, σε βαθμό που αμφισβητούσε την πίστη της.

Παραδέχεται πως ένιωθε πικρία απέναντι στον Θεό αν και προσθέτει: Πρέπει να σκέφτομαι πως υπάρχει Θεός, αλλιώς δεν θα έχω καμία ελπίδα να ξαναβρώ τον Τζακ».

«Πιστεύω πως ο Θεός πρέπει να πήρε τον Τζακ για να δείξει στον κόσμο πόσο χαμένοι θα ήμασταν χωρίς αυτόν», γράφει, «αλλά αυτός είναι ένας ξένος τρόπος σκέψης για μένα, ο Θεός θα πρέπει να μου δώσει κάποιες εξηγήσεις αν ποτέ τον δω».

Η Jackie συνάντησε τον ιερέα Leonard το 1950, όταν εκείνη ήταν 21 κι εκείνος σχεδόν 73. Ξανασυναντήθηκαν μόνο άλλη μία φορά, όταν εκείνη και ο JFK, γερουσιαστής τότε, ταξίδεψαν στο Δουβλίνο το 1955.
Εκείνος απαντούσε στα γράμματά της και της έστελνε βιβλία.

Οι 33 επιστολές θα βγουν σε δημοπρασία από τον οίκο δημοπρασιών Sheppard’s Irish Auction House στις 10 Ιουνίου, μαζί με μία ανακοίνωση αρραβώνων, μια χριστουγεννιάτικη κάρτα υπογεγραμμένη από την Τζάκι και τον JFK κι ένα συλλυπητήριο γράμμα που έστειλε στο πρεσβυτέριο του Leonard όταν εκείνος πέθανε το 1964 σε ηλικία 87 ετών.

Εκτιμάται πως όλα μαζί θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο ευρώ.