Λαϊκό προσκύνημα στο Μαυροβούνιο, με χιλιάδες ανθρώπους να παρευρίσκονται στην κηδεία του μητροπολίτη Αμφιλόχιου Ράντοβιτς, ο οποίος πέθανε από τον κορονοϊό.

Όπως αναφέρει το RT την Κυριακή (1/11) έγινε η κηδεία του 82χρονου μητροπολίτη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή στο νοσοκομείο.

Οι αρχές του Μαυροβουνίου ανησυχούσαν λόγω της παρουσίας των χιλιάδων ανθρώπων στην κηδεία, με τη χώρα να έχει πάνω από 18.000 κρούσματα κορονοϊού και 313 θανάτους από την αρχή της πανδημίας.

Μάλιστα ο μητροπολίτης αντιδρούσε για τα μέτρα που είχαν ληφθεί για τον κορονοϊό στη χώρα, ενώ φέρεται να μην χρησιμοποιούσε μάσκα.

Οι ειδικοί πάντως εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη συγκέντρωση του πλήθους, αλλά και για το γεγονός πως το φέρετρο ήταν ανοιχτό και θα μπορούσε να είναι εστία μόλυνσης.

Σε βίντεο που δημοσίευσε η σερβική ιστοσελίδα informer.rs στο youtube φαίνεται ένας πιστός να έχει κατεβάσει τη μάσκα του και να φιλάει το χέρι του μητροπολίτη.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, έδωσε και εκείνος το «παρών» στην κηδεία, ενώ ένας από τους παρευρισκόμενους στο λαϊκό προσκύνημα, ο Μίλος Σκεπάνοβιτς, δήλωσε στο ruptly ότι δεν θα προσβληθεί από τον κορονοϊό διότι πιστεύει στον θεό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η κηδεία δεν είναι ένα «hotspot κορονοϊού».