Συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από κείνη τη μέρα που τρεις πυροβολισμοί ακούστηκαν σε δρόμο της Νέας Υόρκης, μόνο και μόνο για να κατέβει στο ισόγειο η Mary-Louise Hawkins και να βρει νεκρό στο πεζοδρόμιο τον παντρεμένο και βαθύπλουτο σύντροφό της, George Kogan.

Η Hawkins κράτησε το στόμα της κλειστό από κείνο το τραγικό περιστατικό της 23ης Οκτωβρίου 1990, μόνο που τώρα δεν άντεξε άλλο. Κι αυτό το «τώρα» έχει σημασία, καθώς μόλις έμαθε πως θα βγει με αναστολή η εκδικητική σύζυγος Barbara Kogan, που του φύτεψε τις τρεις σφαίρες.

«Είναι ζώο», δήλωσε χαρακτηριστικά η Hawkins στη «New York Post» για τη γυναίκα που προλόγιζαν τα σκανδαλοθηρικά ως «Μαύρη Χήρα», «η Barbara είναι εξαιρετικά καλή στο να χειρίζεται τους ανθρώπους, ακόμα και τους υπεύθυνους αναστολών».

Η 77χρονη σήμερα Kogan, η οποία πήγε στο κομμωτήριο όσο ο αποξενωμένος σύζυγός της έδινε την απέλπιδα μάχη να κρατηθεί στη ζωή μέσα στο νοσοκομείο, διέφευγε της δικαιοσύνης για τις επόμενες δύο δεκαετίες.

Τη συνέλαβαν τελικά το 2008, προσφάτως όμως πέτυχε την αναστολή της ποινής της και θα βγει τον επόμενο μήνα, περνώντας μόλις 12 χρόνια πίσω από τα κάγκελα.

Όσοι γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις δεν κατανοούν πώς τα κατάφερε να βγει, όπως αποκαλύπτουν στην εφημερίδα, καθώς η εκδίκαση της αναστολής στις 7 Ιουλίου είχε χαρακτήρα φαρσοκωμωδίας. Η ίδια ισχυρίστηκε πως δεν είχε ποτέ κατά νου την ασφάλεια ζωής των 4 εκατ. δολαρίων του συζύγου της!

Σοκαρισμένη είχε δηλώσει και το 1990, όταν έμαθε υποτίθεται πως ο σύζυγός της πυροβολήθηκε θανάσιμα. Και το ίδιο επανέλαβε και τώρα, παρά το γεγονός ότι το 2010 είχε ομολογήσει το σχέδιό της να τον βγάλει από τη μέση.