Σε προειδοποίηση προς την ηγεσία του κόμματός της, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), όσον αφορά τον κορονοϊό προχώρησε σήμερα (28/09) η Άνγκελα Μέρκελ. Η καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε ότι τα κρούσματα της Covid-19 μπορούν να φθάσουν τα 19.200 ημερησίως, αν συνεχισθεί η σημερινή τάση, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η οικονομία θα πρέπει να παραμείνει σε λειτουργία.

«Οφείλουμε γρήγορα να περιορίσουμε τις μολύνσεις και να επέμβουμε», δήλωσε η κ. Μέρκελ σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Πρέπει να θέσουμε προτεραιότητες, διατηρώντας , συγκεκριμένα, την οικονομία σε λειτουργία και τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς ανοικτούς. Το ποδόσφαιρο είναι δευτερεύον αυτήν την στιγμή».

Σύμφωνα με την Bild, η καγκελάριος θεωρεί προβληματικά τα πάρτι, τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, καθώς και τις επισκέψεις σε εστιατόρια.

Νωρίτερα, το Ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε 1.192 νέα κρούσματα Covid-19 στη Γερμανία κατά το τελευταίο 24ωρο, επί συνόλου 285.332 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της επιδημίας στη Γερμανία συνολικά.

Όσον αφορά τον συνολικό αριθμό των θανάτων, αυτός ανέρχεται σε 9.460, με αύξηση κατά 3 τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Ινστιτούτο.