Ισπανικά ΜΜΕ αναζητούν τέως βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και μετέδωσαν πως βρίσκεται είτε στη Δομινικανή Δημοκρατία είτε στην Πορτογαλία. Καμία πληροφορία δεν δίνουν τα ανάκτορα.

Η διαδικτυακή εφημερίδα El Confidencial έγραψε σήμερα το απόγευμα ότι ο 82χρονος Χουάν Κάρλος βρίσκεται στην Πορτογαλία όπου έζησε σε μικρή ηλικία, «στην κοινότητα Αζειτάο», σε απόσταση τριάντα χιλιομέτρων νότια της Λισαβόνας.

Επικαλούμενη «πηγές προσκείμενες στη βασιλική οικογένεια», η εφημερίδα έγραψε σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ πως ο πρώην μονάρχης «φιλοξενείται από την οικογένεια Μπρίτο ε Κούνια-Εσπίριτο Σάντο με την οποία διατηρεί αδελφική σχέση από τότε που η οικογένειά του έζησε στην εξορία», υπό τη δικτατορία του Φράνκο.

«Μέχρι νεωτέρας, αυτή θα είναι η κατοικία του, αφού απέρριψε άλλους προορισμούς, πιο μακρινούς, όπως τη Δομινικανή Δημοκρατία και τη Νέα Ζηλανδία», συμπληρώνει η El Confidencial.

Νωρίτερα σήμερα, όμως, η εφημερίδα ABC είχε γράψει πως ο Χουάν Κάρλος μετέβη στη Δομινικανή Δημοκρατία. Η El Mundo και η Vanguardia ανέφεραν επίσης ότι προτίθεται να μείνει εκεί σε φίλους για λίγο καιρό. Το σενάριο στήριξε και το δομινικανό τηλεοπτικό δίκτυο Canal de Noticias, το οποίο μετέδωσε σήμερα ότι ο βασιλιάς «ετοιμάζεται» να επισκεφθεί τη Δομινικανή Δημοκρατία η οποία «κάνει προετοιμασίες για την άφιξή του».

Από την πλευρά του, ωστόσο, το Γραφείο Μετανάστευσης της Δομινικανής Δημοκρατίας γνωστοποίησε ότι δεν έχει καμία καταχώριση σχετικά με την άφιξη στη χώρα του πρώην βασιλιά, όπως ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του γραφείου στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters σήμερα.

Το Γραφείο Μετανάστευσης ανέφερε πως το τελευταίο ταξίδι του τέως βασιλιά στη χώρα έγινε στο διάστημα 28ης Φεβρουαρίου-2ας Μαρτίου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.