Η Βόρεια Κορέα δεν είναι γνωστή για τα χειμερινά σπορ, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον ηγέτη της χώρας να ανοίξει ένα σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο στα ανατολικά της χώρας.

Σύμφωνα με ταξιδιωτικούς πράκτορες, το Masik Pass Resort είναι «ο πιο εξωτικός προορισμός για σκι στη Γη».

Από τότε που ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ανέλαβε την εξουσία έχει δώσει προτεραιότητα στις εγκαταστάσεις αναψυχής, ιδρύοντας ένα υδάτινο πάρκο, ένα δελφινάριο, κάλεσε μια ομάδα αστέρων του αμερικανικού μπάσκετ για ένα ματς, ενώ φυσικά άνοιξε και το χιονοδρομικό κέντρο.

Οι επισκέπτες μπαίνουν στο κέντρο από ένα σημείο ελέγχου στρατιωτικού τύπου, και χρησιμοποιούν τρία διαφορετικά λιφτ για να φτάσουν στην κορυφή των λόφων, σημειώνει το βρετανικό BBC.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, πρόκειται για ένα χόμπι που απευθύνεται στην ελίτ της χώρας. Παράλληλα, η κυβέρνηση ευελπιστεί πως θα αποτελέσει παράλληλα και πόλο έλξης για ξένους τουρίστες. Έτσι υπάρχουν πινακίδες στα Αγγλικά, κάρτες πρόσβασης νέας τεχνολογίας, και δυτικά ποτά στο μενού.

Η Jean Lee, ήταν μια από τους πρώτους ξένους που έκαναν σκι στο χιονοδρομικό κέντρο, παλιότερα εργάζονταν στη Βόρεια Κορέα, έτσι μπορούσε να καταγράψει την εμπειρία της σε βίντεο.

«Ήταν σουρεαλιστικό, πολύ περίεργο. Υπάρχει πολύ μικρή ανάπτυξη στους δρόμους μεταξύ της Πιονγκγιάνγκ και του χιονοδρομικού κέντρου, δημιουργώντας μία ενδιαφέρουσα αντίθεση» περιέγραψε.

«Έχουν δοθεί πολλά χρήματα και πόροι σε αυτό το θέρετρο. Αυτό που με εξέπληξε ήταν το πόσο καλά το είχαν κατασκευάσει, δεδομένου ότι τα έργα διήρκεσαν μόλις 10 μήνες», συμπλήρωσε.

Δείτε τις φωτογραφίες…