Πάνω από 1.500 κρούσματα κορονοϊού κατέγραψαν οι υγειονομικές αρχές της Γερμανίας σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και περιοχές να επιστρέφουν σε lockdown.

Το εργοστάσιο Toennis ανήκει στον «βαρόνο των κρεάτων», όπως χαρακτηρίζεται στη Γερμανία ο Clemens Tonnies.

Όπως αναφέρει το BBC, αλλά και γερμανικά Μέσα, ο όμιλος απασχολεί περίπου 16.500 άτομα παγκοσμίως, ενώ το 2019 αύξησε τις πωλήσεις του κατά 10%.

Σύμφωνα με τη λίστα του Forbes η οικογένεια του Tonnies έχει περιουσιακά στοιχεία ύψους 1,8 δισ. δολαρίων.

Μπορεί ο Clemens να ζήτησε συγγνώμη για τα κρούσματα στο εργοστάσιό του, αλλά οι αντιδράσεις στη Γερμανία είναι μεγάλες καθώς τον κατηγορούν πως τα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό δεν ήταν αρκετά.

Η ίδρυση της εταιρείας με τον… 15χρονο Clemens

H Tonnies ιδρύθηκε ως οικογενειακή επιχείρηση το 1971, από τον μεγαλύτερο αδελφό του Clemens, Bernd, με τον Clemens να έχει ρόλο και μάλιστα σε ηλικία μόλις 15 ετών τότε.

Το εργοστάσιο στο Rheda-Wiedenbrück κοντά στο Gütersloh επεξεργάζεται περίπου 20.000 χοίρους καθημερινά. Αλλά τώρα η παραγωγή έχει ανασταλεί καθώς οι αρχές αγωνίζονται να περιορίσουν την επιδημία του ιού.

Η εμπλοκή του με τη Σάλκε και το ρατσιστικό σχόλιο

Ο Clemens ασχολήθηκε και με το ποδόσφαιρο καθώς είναι μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Σάλκε από το 1994, ενώ από το 2001 έγινε πρόεδρος.

Το 2019 ο μεγιστάνας των κρεάτων εγκατέλειψε την προεδρία, έπειτα από ρατσιστικές δηλώσεις οι οποίες προκάλεσαν αντιδράσεις εντός της ομάδας.

Συγκεκριμένα ο Clemens είχε προτείνει στη Γερμανία να χρηματοδοτήσει σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργεια στην Αφρική για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, λέγοντας χαρακτηριστικά «τότε οι Αφρικανοί θα σταματήσουν να κόβουν δέντρα και να κάνουν παιδιά στα σκοτάδια»

Μετά και τα γεγονότα με τα κρούσματα κορονοϊού στο εργοστάσιου του, έχει νέα… μπλεξίματα με τη Σάλκε, καθώς όπως αναφέρει η Βild οι οπαδοί της ομάδας ζητούν την απομάκρυνσή του από τον σύλλογο.