Ο εικονιζόμενος Έντουαρντ Νίνιο Ερνάντες από την Κολομβία είναι ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες.

Στις 10 του μήνα, ο Έντουαρντ έγινε 34 ετών και με ύψος 72,1 εκατοστά απολαμβάνει και το ρεκόρ του.

Γεννημένος τον Μάιο του 1986, ο Εντουαρντ μεγάλωσε όπως τα περισσότερα παιδιά, με τα συνηθισμένα ενδιαφέροντα και τα ορόσημα στη ζωή του,

Όταν όμως έγινε τεσσάρων ήταν εμφανές πως δεν ψήλωνε όπως τα υπόλοιπα παιδιά. Παρότι οι γονείς του ζήτησαν ιατρική βοήθεια, η διάγνωσή του με σοβαρό υποθυρεοειδισμό 20 χρόνια μετά επιβεβαίωσε το γιατί η ανάπτυξη του Έντουαρντ ήταν διαφορετική.

Σήμερα, ο 34χρονος πλέον Έντουαρντ χορεύει και απολαμβάνει τη ζωή.

«Χρησιμοποιώ το χαμόγελό μου για να κατακτήσω τον κόσμο! πάντα χαμογελώ πλατιά, αυτή είναι η γοητεία μου» λέει ο ίδιος. «Το μέγεθος και το ύψος δεν έχουν σημασία. Θέλω ο κόσμος να γνωρίσει ποιος πραγματικά είμαι: μικρός σε μέγεθος, μεγάλος στην καρδιά». 

Δεν είναι όμως αυτή η πρώτη φορά που ο Έντουαρντ κατακτά ένα ρεκόρ Γκίνες. Ήταν και πάλι κάτοχος του ρεκόρ το 2010, σε ηλικία 24 ετών, και με ύψος 70,21 εκατοστά.

Την πρωτιά του πήρε λίγο αργότερα ο Khagendra Thapa Magar από το Νεπάλ, ο οποίος όμως έφυγε ξαφνικά από τη ζωή τον φετινό Ιανουάριο κι έτσι ο τίτλος επέστρεψε στον Έντουαρντ.