Για την κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο καθηγητής Παθολογίας και Ενδοκρινολογίας Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Cornell και Νοσοκομείου Lenox Hill της Νέας Υόρκης και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιατρικών συλλόγων Αμερικής και Καναδά, Σπύρος Μεζίτης.

Μιλώντας στο Mega επεσήμανε πως η Νέα Υόρκη βρίσκεται σε «εμπόλεμη» κατάσταση και όπως ανέφερε οι ειδικοί εκτιμούν πως στις ΗΠΑ θα σημειωθούν από 100.000 έως 200.000 θάνατοι μέχρι τα τέλη του Απριλίου.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να βοηθήσει τους αδύναμους» είπε και εξήγησε πως στο νοσοκομείο όπου εργάζεται οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι έχουν κορονοϊό.

«Το 50% των όσων νοσηλεύονται στην Νέα Υόρκη διασωληνώνεται» δήλωσε και εξήγησε πως η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη που έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να μην επαρκούν οι αναπνευστήρες.

«Οι γιατροί και οι νοσηλευτές της πρώτης γραμμής εργάζονται σε εμπόλεμη κατάσταση» επεσήμανε ο Σπύρος Μεζίτης και αναφέρθηκε στους ομογενείς γιατρούς τονίζοντας πως  11 νοσηλεύονται, αρκετοί από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση, ενώ πέντε Ελληνοαμερικανοί έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής.

Δείτε βίντεο από την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης:

«Έχουμε στήσει μία διαδικτυακή πλατφόρμα και προσπαθούμε να συντονίσουμε τις προσπάθειες των συλλόγων της ομογένειας και να βοηθήσουμε τις ευπαθείς ομάδες» επεσήμανε ο Σπύρος Μεζίτης.

«Η κατάσταση στην Νέα Υόρκη δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό γιατί αρκετές συνοικίες είναι πυκνοκατοικημένες και οι κάτοικοί τους ασχολούνται με επαγγέλματα που τους αναγκάζουν να συναναστρέφονται με πολύ κόσμο» ανάφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του και τέλος προέτρεψε τους Έλληνες να μην εφησυχάζουν και να τηρούν πιστά τα μέτρα που επιβάλλονται από τους ειδικούς και την ελληνική κυβέρνηση.