Μετά θάνατον αποκατάσταση της μνήμης του γιατρού – ήρωα που είχε προειδοποιήσει για τον κορονοϊό

Είχε ενημερώσει τον ιατρικό κόσμο για την επιδημία και ήταν ένα από τα θύματά της


ΚΟΣΜΟΣ
17:44
19/03/2020
Μετά θάνατον αποκατάσταση της μνήμης του γιατρού - ήρωα που είχε προειδοποιήσει για τον κορονοϊό
3
loading

Μία επίσημη έρευνα της κινεζικής επιτροπής πειθαρχικού ελέγχου δημοσίων λειτουργών αποκήρυξε σήμερα την κίνηση της αστυνομίας στο επίκεντρο της επιδημίας του κορονοϊού Ουχάν να επιπλήξει έναν γιατρό που είχε προειδοποιήσει για την επιδημία στις απαρχές της έκρηξής της και του οποίου ο θάνατος λόγω του ιού είχε προκαλέσει οργή στην κοινή γνώμη της χώρας και παγκοσμίως.

Όπως αποφάνθηκε το πειθαρχικό συμβούλιο των δημοσίων λειτουργών, η πρωτοβουλία της αστυνομίας να καλέσει τον 34χρονο Δρ Λι Γουενλιάνγκ και να τον υποχρεώσει να υπογράψει μία δήλωση αποκήρυξης, υποσχόμενος πως δεν πρόκειται «να ξαναεπιδοθεί σε πράξεις που αντιβαίνουν τους νόμους» και να εκδώσει μία επιστολή καταγγελίας του, ήταν «ανάρμοστη». Η ίδια επιτροπή πειθαρχικού ελέγχου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο κινεζικά ΜΜΕ, ζήτησε να «ανακληθεί» η επιστολή καταγγελίας και να «αποδοθούν ευθύνες» σε όσους εμπλέκονται.

Ο Δρ Λι έχει ανακηρυχθεί πλέον ως «εθνικός ήρωας» από τους συναδέλφους του και τη λαϊκή συνείδηση στην Κίνα, καθώς είχε ενημερώσει τον ιατρικό κόσμο για την επιδημία κι ενώ οι αρχές επιζητούσαν να συγκαλύψουν την έκτασή της κι όποιες αποκαλύψεις. Ο θάνατός του είχε προκαλέσει κύμα οργής στην Κίνα στις αρχές Φεβρουαρίου, αναγκάζοντας τις αρχές να διατάξουν τη διεξαγωγή έρευνας.

Πράγμα πρωτοφανές, το Ανώτατο Δικαστήριο ήδη από τα τέλη Ιανουαρίου είχε αποκαταστήσει τον Δρ Λι κι άλλους κήρυκες της επικείμενης επιδημίας σε άρθρο που είχε δημοσιευθεί στον Τύπο.

Τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού είχαν αρχίσει να εμφανίζονται στην Ουχάν στις αρχές Δεκεμβρίου, όμως οι κάτοικοι είχαν αρχίσει να φορούν προστατευτικές μάσκες μόλις στις 20 Ιανουαρίου, λίγο προτού διαταχθεί η καραντίνα στην πόλη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar tsiritsim tsiritsom

  εντάξει με έπεισαν τώρα..... όλα μελετημένα ήταν.

 2. avatar Τονο Μάσας.

  Σε κάνα τροχαίο θα σκοτώθηκε. Ψάχνω να βρω πως ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία.

  1. avatar Dasparil

   he died while being hospitalized , according to the official story due to being infected by the corona virus.

   However he was a healthy 34 year old male thus dying from the corona virus is highly unlikely (not impossible mind you) thus many think that the government \"silenced\" him

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει