Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών αρχών τα κρούσματα του κορονoϊού στην χώρα έφτασαν τα 2.263, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 79. Στους 170 οι ασθενείς που έγιναν καλά.

Σε νοσοκομείο της Πάδοβας, στην περιφέρεια Βένετο, ένας χειρούργος προέκυψε θετικός στον ιό, όπως και ένα νεογέννητο κοριτσάκι στο Μπέργκαμο της Λομβαρδίας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ ειδικοί δηλώνουν ότι στην αρχή της επόμενης εβδομάδας ευελπιστούν να αρχίσει να μειώνεται η διάδοση του κορονοϊού και ότι θεωρούν βασικής σημασίας να τηρείται, στα καφέ μπαρ, η απόσταση ενός μέτρου μεταξύ των πελατών.

Σε ότι αφορά την κόκκινη ζώνη της Λομβαρδίας στην οποία βρίσκονται σε απομόνωση τέσσερις γιατροί στους οποίος μεταδόθηκε ο ιός ενώ εργάζονταν, προς το παρόν εστάλη για να τους αντικαταστήσει μόνον ένας συνάδελφός τους.

Λόγω της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, δε, αποφασίσθηκε και η αναβολή, κατά δυο μήνες, του ιταλικού φεστιβάλ κρασιού Vinitaly.

Ο πρωθυπουργός  της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, τέλος, αυτή την ώρα συνομιλεί με τις πολιτικές δυνάμεις που τον στηρίζουν, για να καθοριστούν λεπτομερειακά τα νέα μέτρα στήριξης των κατηγοριών που επλήγησαν από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω του κορονοϊού.

Αναμένεται να εγκριθούν, πιθανότατα, αύριο το απόγευμα και να περιέχουν οικονομική βοήθεια ύψους περίπου 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης επιβεβαιώνει δεύτερο κρούσμα στην πολιτεία

Ένας άνδρας από την κομητεία Γουέστσεστερ στη Νέα Υόρκη, που εργάζεται στο Μανχάταν, βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην πολιτεία σε δύο, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Ο 50χρονος άνδρας έχει υποκείμενη αναπνευστική νόσο και νοσηλεύεται, δήλωσε ο Κουόμο σε συνέντευξη Τύπου. Πρόσθεσε ότι ο ασθενής δεν είχε ταξιδέψει σε χώρες που θεωρούνται ότι είναι το επίκεντρο της επιδημίας αλλά είχε ταξιδέψει στο Μαϊάμι, στη Φλόριντα.

Παράλληλα ένα σχολείο στην πόλη της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι κλείνει σήμερα έπειτα από ένα ύποπτο κρούσμα κορονοϊού που εντοπίστηκε στην κοινότητά του, ανακοίνωσε η Ακαδημία SAR και το Λύκειο SAR.

Η διεύθυνση του σχολείου ανακοίνωσε ότι το κλείσιμό του είναι ένα προληπτικό μέτρο και ότι είναι σε επαφή με την υπηρεσία υγείας της πόλης της Νέας Υόρκης και ακολουθεί τις οδηγίες της.

«Αυτή την ώρα είναι σημαντικό να παραμείνουμε ήρεμοι», αναφέρεται στην ανακοίνωση που καλεί τους πολίτες να ακολουθούν σειρά προληπτικών μέτρων.

Σαουδική Αραβία: Περιορισμοί στην είσοδο πολιτών και κατοίκων χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου λόγω κορονοϊού

Η Σαουδική Αραβία απαγόρευσε σήμερα, Τρίτη, σε πολίτες και κατοίκους χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) να εισέρχονται στο βασίλειο για περίοδο 14 ημερών μετά την επιστροφή τους από χώρες εκτός της περιοχής λόγω ανησυχιών για τον κορονοϊό, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Οι ταξιδιώτες που έρχονται από οποιαδήποτε άλλη χώρα του GCC –τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Ομάν και το Κατάρ– πρέπει να έχουν περάσει 14 συνεχόμενες ημέρες εκεί και να μην παρουσιάζουν συμπτώματα του κορονοϊού προτού τους δοθεί άδεια να εισέλθουν στη χώρα, σύμφωνα με το SPA, που επικαλείται πηγή του υπουργείου Εσωτερικών.

Η Σαουδική Αραβία κατέγραψε το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού χθες, Δευτέρα: πρόκειται για έναν Σαουδάραβα ο οποίος επέστρεψε από το Ιράν, το οποίο έχει καταγράψει τους περισσότερους θανάτους εκτός Κίνας, απ΄όπου ξεκίνησε η ασθένεια η οποία μοιάζει με τη γρίπη.

Οι άλλες χώρες του GCC έχουν επίσης διαγνώσει τη μόλυνση σε ανθρώπους που είχαν επισκεφθεί το Ιράν — συνολικά τα κρούσματα υπερβαίνουν τα 145.

Το σαουδαραβικό υπουργείο Υγείας ανέφερε πως υποβάλλει σε τεστ 70 ανθρώπους που είχαν έρθει σε επαφή με τον Σαουδάραβα, ο οποίος παραμένει σε καραντίνα στο νοσοκομείο. Οι αρχές δήλωσαν πως δεν είχε αναφέρει την επίσκεψή του στο Ιράν όταν επέστρεψε.

Το σαουδαραβικό υπουργείο Εξωτερικών ανάρτησε σήμερα στο Twitter ένα βίντεο στο οποίο υπενθυμίζει στους πολίτες την υπάρχουσα απαγόρευση για τα ταξίδια στο Ιράν, το οποίο ανταγωνίζεται με τη Σαουδική Αραβία για την κυριαρχία στην περιοχή.