Πριν λίγες μέρες εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας στη Σιγκαπούρη βρήκαν μέσα σε κάδο απορριμμάτων ένα μωρό, το οποίο βρισκόταν μέσα σε μια ματωμένη σακούλα. Όπως είχε δηλώσει τοπικός αξιωματούχος αν δεν είχαν εντοπίσει το νεογνό, μάλλον θα το είχε συνθλίψει το απορριμματοφόρο.

Πολλοί ήταν και αυτοί που επέκριναν την εγκατάλειψη του μωρού, ένα σπάνιο φαινόμενο στη Σιγκαπούρη, όμως αρκετοί ήταν και αυτοί που θέλουν να υιοθετήσουν το μωρό, το οποίο νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Από την πλευρά της η Αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά το συμβάν.

Εκτός από τα πολλά αιτήματα για υιοθεσία, τουλάχιστον έξι γυναίκες έχουν γράψει επιστολή στην εφημερίδα «The New Paper» λέγοντας ότι θέλουν να φροντίσουν ή να υιοθετήσουν το μωρό.

«Είμαι διατεθειμένη να κάνω τα πάντα για το μωρό. Νιώθω μεγάλη ζήλια όταν βλέπω έγκυες. Η αδελφή μου έχει πέντε παιδιά (…) Θέλουμε τόσο πολύ να αποκτήσουμε κι εμείς ένα» δήλωσε η 34χρονη Σαχιράχ Σλαμάτ σε σχόλιό της που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα.

Ο πληθυσμός του νησιού είναι πλούσιος και γερνά με τον δεύτερο πιο γρήγορο ρυθμό παγκοσμίως, μετά τη Νότια Κορέα, ενώ παράλληλα έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννητικότητας στον κόσμο.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός γεννήσεων στη Σιγκαπούρη έπεσε το 2018 στο χαμηλότερο επίπεδό του εδώ και οκτώ χρόνια όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

Αν και οι γονείς του βρέφους, που δεν έχουν κατονομαστεί από τις αρχές, έχουν γίνει στόχος έντονων επικρίσεων στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, κάποιοι επισημαίνουν ότι πρέπει να πάψει να υπάρχει στίγμα εις βάρος των ανύπαντρων μητέρων.

(φωτογραφία αρχείου)