Ο μεγαλύτερος κροκόδειλος σε αιχμαλωσία στην Αυστραλία «προέβλεψε» σήμερα ότι ο πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ θα ηττηθεί στις βουλευτικές εκλογές το Σαββατοκύριακο.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο «Μεγάλος Ουέντελ», μήκους 5,5 μέτρων, που φιλοξενείται στο ενυδρείο του Ντάργουιν, αγνόησε δύο φορές το γεύμα από κρέας που του προσφέρθηκε δεμένο πάνω στην προεκλογική αφίσα του Ραντ κι επέλεξε το κρέας που συνόδευε την αφίσα του ηγέτη των Φιλελευθέρων Τόνι Άμποτ.

Το Σάββατο, οι αυστραλοί ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες. Η πρόβλεψη του Μεγάλου Ουέντελ δεν εξέπληξε σχεδόν κανέναν καθώς η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Essential Research εμφανίζει τους συντηρητικούς του Άμποτ να κερδίζουν το 52% της ψήφου και τους Εργατικούς το 48%, ενώ και οι άλλες δημοσκοπήσεις που προηγήθηκαν δείχνουν ότι οι Εργατικοί δεν θα εξασφαλίσουν τρίτη θητεία στην κυβέρνηση.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά για τον Μεγάλο Ουέντελ που κλήθηκε να επιλέξει νικητή εκλογών από τότε που «ανέλαβε τα καθήκοντα» του προκατόχου του, ο οποίος είχε προβλέψει σωστά τη νίκη της χώρας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου καθώς και το αποτέλεσμα των εκλογών του 2010.