Γυναικολόγος αφαιρούσε τις μήτρες ασθενών του χωρίς να έχουν συναινέσει

Οργή από την δράση 69χρονου την τετραετία 2014-2018


ΚΟΣΜΟΣ
18:01
12/11/2019
Γυναικολόγος αφαιρούσε τις μήτρες ασθενών του χωρίς να έχουν συναινέσει
1
loading

Aποτροπιασμό προκαλεί η ιστορία ενός γιατρού στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ ο οποίος φέρεται να προχώρησε σε εκατοντάδες στειρώσεις και αφαιρέσεις μητρών (υστερεκτομές) από γυναίκες, οι οποίες δεν είχαν συναινέσει σε κάτι τόσο φρικτό.

Σύμφωνα με το liveaction.org 0 69χρονος γυναικολόγος την περίοδο 2014-2018 φέρεται να είχε κάνει πάνω από 500 επεμβάσεις σε κλινική που απευθύνεται σε αδύναμους οικονομικά πολίτες.

Σε μια περίπτωση, ο γυναικολόγος ισχυρίστηκε σε ασθενή του ότι  τα ανησυχητικά ευρήματα κατά τον ετήσιο ιατρικό έλεγχό της ήταν προειδοποιητικά καρκινικά κύτταρα και γι' αυτό έπρεπε προέβη σε υστερεκτομή.

Σύμφωνα με τις αναφορές που επικαλούνται αμερικανικά ΜΜΕ παρόλο που η ασθενής επέλεξε μία διαφορετική μορφή θεραπείας, για μια ασθένεια που εν τέλει δεν είχε, ο γιατρός της αφαίρεσε τη μήτρα, ενώ κατά τη διάρκεια της επέμβασης της τρύπησε την ουροδόχο κύστη και προκλήθηκε σήψη.

Σε άλλη περίπτωση ο γυναικολόγος έκαψε το κάτω μέρος των σαλπίγγων γυναικών, με αποτέλεσμα η παθούσα να μην μπορέσει να κάνει παιδί. Πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο γυναικολόγος είχε μπει και στο παρελθόν στο στόχαστρο των Αρχών, αφού και το 1982 είχε διαπιστωθεί ότι έκανε επεμβάσεις χωρίς λόγο. Του είχαν γίνει οκτώ μηνύσεις και το 1996 είχε ανακληθεί προσωρινά η άδειά του αφού καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή.

Ο 69χρονος παραμένει προφυλακισμένος χωρίς τη δυνατότητα καταβολής εγγύησης, κατηγορούμενος για εγκλήματα κατά της υγείας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ν.Ν

    Γιατί τον αφήσανε την πρώτη φορά το1982 , τρελοί είναι; Αυτό μου θύμισε την περίπτωση του ψυχιάτρου στην Ελληνική αστυνομία που αξιολογούσε τους αστυνομικούς χωρίς να έχει άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος πριν από 2-3 χρόνια , δεν άκουσα μετά ότι τον διώξανε , έχει πάρει διαστάσεις η ανοησία και η ......

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει