Ο Λάρι, ο γάτος που είχε «προσληφθεί» στην βρετανική πρωθυπουργική κατοικία για να κυνηγά ποντίκια, έχασε τη «δουλειά» του, καθώς δεν έπεισε ως… ποντικοκυνηγός.

Σύμφωνα με το γραφείο του Ντέιβιντ Κάμερον, ο Λάρι ήταν «πολύ τεμπέλης και υπναράς» και προτιμούσε να περνά τις ώρες του κάνοντας βόλτες.

Η σταγόνα που έκανε το ποτήρια να ξεχειλίσει ήταν η απροθυμία του Λάρι να κυνηγήσει ένα ποντίκι που πέρασε κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη του. Ο συμπαθής γάτος κοιμόταν του καλού καιρού μέσα στη μέση του δρόμου και το ποντίκι σουλατσάριζε μπροστά του. Μάταια προσπάθησαν οι αστυνομικοί της Ντάουνινγκ Στριτ να τον κινητοποιήσουν για να πιάσει τον «εχθρό».

Οι κυνηγετικές ικανότητες του Λάρι είχαν γίνει πολλές φορές αντικείμενο αμφισβήτησης, αλλά μερικές πρόσφατες επιτυχίες, είχαν βελτιώσει την εικόνα του.

Ωστόσο, η αντικατάστασή του έγινε πιο εύκολη, από τη στιγμή που εμφανίστηκε η Φρέγια, η γάτα του υπουργού Οικονομικών Όσμπορν.

Η τιγρέ θηλυκιά είχε εξαφανιστεί για τρία χρόνια και επέστρεψε πρόσφατα στους ιδιοκτήτες της, οι οποίοι ζουν ακριβώς απέναντι από το «Νούμερο 10». Η Φρέγια απέδειξε ότι ήταν αμείλικτη με τα ποντίκια και έτσι παίρνει τη θέση του Λάρι ως «επίσημη ποντικοκυνηγός του υπουργικού συμβουλίου».

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο Λάρι θα παραμείνει στη Ντάουνινγκ Στριτ ή αν θα παραχωρηθεί προς υιοθεσία. Το σίγουρο είναι ότι αποκλείεται να μείνει άστεγος.