Μια πιο εύκολη αποστολή είχε χθες η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, που συχνά έχει το δύσκολο καθήκον να μιλάει εκ μέρους ενός προέδρου που αυτοσχεδιάζει συνέχεια, καθώς παρουσίασε τον εαυτό της ως την εκπρόσωπο της ευγένειας, σχολιάζει το «Politico».

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ενημέρωσης Τύπου για την εβδομάδα αυτή, η Σάντερς ακολούθησε μια διαφορετική προσέγγιση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Είχε προηγηθεί η υπαναχώρηση του προέδρου Τραμπ στην πολιτική «μηδενικής ανοχής» απέναντι τους μετανάστες που είχε αρχικά εξαγγείλει μέσω της υπογραφής ενός βιαστικού προεδρικού διατάγματος, το οποίο και τερμάτισε τον χωρισμό παιδιών από τους μετανάστες γονείς τους, στα σύνορα των ΗΠΑ.

Η Σάντερς επέλεξε να αναφερθεί σε μια προσωπική εμπειρία που είχε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όταν της ζητήθηκε να φύγει από εστιατόριο (The Red Hen) στο Λέξινγκτον της πολιτείας Βιρτζίνια, επειδή το προσωπικό του εστιατορίου διαφωνεί με τις πολιτικές τις οποίες προωθεί η ίδια στον Λευκό Οίκο.

«Μου ζητήθηκε να φύγω επειδή δουλεύω για τον πρόεδρο Τραμπ. Μας επιτρέπεται να διαφωνούμε, αλλά πρέπει να το κάνουμε ελεύθερα και χωρίς να προκαλούμε κακό ή φόβο», δήλωσε χαρακτηριστικά η Σάντερς, αποφεύγοντας να επιτεθεί προσωπικά στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου, καθώς διάβαζε τη δήλωσή της.

«Ένας ηθοποιός του Χόλυγουντ δημόσια ενθάρρυνε τους ανθρώπους ν’ απαγάγουν τα παιδιά μου», συνέχισε η Σάντερς. Μέσα στο Σαββατοκύριακο ένα μέλος του Κογκρέσου κάλεσε επίσης τους πολίτες να απωθήσουν και να ξεκαθαρίσουν σε αυτούς που υπηρετούν την χώρα τους, αλλά και αυτή την κυβέρνηση, ότι «δεν είναι ευπρόσδεκτοι πουθενά, οποιαδήποτε ώρα και για τίποτα».

Όλο αυτό, όπως είπε η ίδια, «είναι απαράδεκτο».

Δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί αν η αντιμετώπιση που είχε η Σάντερς στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου – σε συνδυασμό με παρόμοιες συμπεριφορές με τις οποίες βρέθηκαν επίσης, αντιμέτωπα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ, όπως ο Στέφεν Μίλερ (υψηλόβαθμος σύμβουλος του Λευκού Οίκου) και η Κίρστεν Νίλσεν (υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας) -αντανακλά την αρνητική απήχηση που είχε στον κόσμο το φιάσκο της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης Τραμπ ή αντιπροσωπεύει μία νέα ουσιαστική πολιτική διαίρεση της αμερικανικής κοινωνίας.