Η 30χρονη σήμερα Cyntoia Brown φυλακίστηκε τελικά το 2006, όταν 16 χρονών κορίτσι (το 2004) την έβγαλαν στο κλαρί και εκείνη πυροβόλησε θανάσιμα τον 43χρονο Johnny Allen, έναν πελάτη που την πήρε από την πιάτσα και την πήγε στο σπίτι του.

Το θύμα των σκοτεινών κυκλωμάτων φοβήθηκε από την «περίεργη συμπεριφορά» του πελάτη της και πίστεψε πως κινδυνεύει. Κι έτσι έπιασε το όπλο της και τον πυροβόλησε, πιστεύοντας ότι και εκείνος το ίδιο ακριβώς σκόπευε να κάνει.

Στη δίκη της βέβαια ο εισαγγελέας είχε άλλη γνώμη, θεωρώντας πως η μικρή σκότωσε τον πελάτη εν ψυχρώ, απλώς και μόνο για να τον ληστέψει. Περίμεναν μάλιστα δύο χρόνια ώστε να δικαστεί ως ενήλικη, όταν το δικαστήριο του Τενεσί την καταδίκασε σε τουλάχιστον 51 χρόνια πίσω από τα κάγκελα.

AP_18143647730850

Η νεαρή γυναίκα έκανε προσφάτως αίτηση αποφυλάκισης, ζητώντας την επιείκεια της επιτροπής, η οποία έμοιαζε διχασμένη για το τι έπρεπε να κάνει, σύμφωνα με το πρακτορείο ΑΡ. Το δίκτυο ABC News δήλωσε πως δύο από τα έξι μέλη της επιτροπής αποφυλάκισης ψήφισαν τελικά υπέρ της, δύο κατά και τα υπόλοιπα δύο πως η περίπτωσή της πρέπει να εξεταστεί όταν θα συμπληρώσει 25 χρόνια στη φυλακή. Η τελική απόφαση επαφίεται τώρα στον κυβερνήτη του Τενεσί, Bill Haslam.

Εκείνη δηλώνει πως έχει μετανιώσει για τον φόνο και το σκέφτεται «κάθε μέρα», την ώρα που ο δικηγόρος της υποδεικνύει με νόημα ότι ήταν ανήλικο θύμα trafficking όταν έκανε το έγκλημα. Η κοπέλα το είχε σκάσει από το σπίτι της στην εφηβεία, όταν και μπλέχτηκε στα πλοκάμια κυκλώματος εμπορίας λευκής σαρκός.

AP_18143648631902

Υπέρ της έχει στηθεί ένα κίνημα υποστήριξης, μέλη του οποίου είναι διασημότητες όπως ο Snoop Dogg, η Kim Kardashian και η Rihanna…