Θανατοποινίτης που είχε καταδικαστεί για τον φόνο της πρώην συντρόφου του το 1999, ενώ ήταν έξω με αναστολή, εκτελέστηκε σήμερα στο Τέξας καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την αίτηση χάριτος.

Ο 64χρονος Γουίλιαμ Ρέιφορντ είχε καταδικαστεί για τον ξυλοδαρμό και τον στραγγαλισμό της 44χρονης Κάρολ Χολ. Στα τελευταία του λόγια ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος και τους ζήτησε να τον συγχωρέσουν.

«Λυπάμαι, είναι κάτι που με απασχολεί εδώ και πολύ καιρό. Οπότε τώρα προσεύχομαι και θα σας έχω όλους στις προσευχές μου. Ελπίζω να βρείτε μέσα στην καρδιά σας χώρο για να με συγχωρέσετε, ζητώ συγγνώμη» είπε.

Ο 64χρονος είχε εκτίσει οκτώ χρόνια φυλακής, από τα 23 στα οποία είχε συνολικά καταδικαστεί για τον φόνο της συζύγου του το 1986, όταν βγήκε από τη φυλακή με αναστολή το 1994.

Στο επεισόδιο στο οποίο σκότωσε τη σύντροφό του, το 1999, αναφέρεται πως όταν μπήκε στον χώρο ο 12χρονος γιος της Χολ, για να δει τι συνέβαινε, ο Ρέιφορντ μαχαίρωσε το αγόρι στην πλάτη και η Χολ πρόλαβε να διαφύγει.

Το αγόρι κατάφερε να φτάσει σε σπίτι γείτονα κι εκείνος ειδοποίησε την αστυνομία.

Στη συνέχεια ο Ρέιφορντ έπιασε τη Χολ και την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου. Τη σορό της την πέταξε σε έναν σωλήνα. Η αστυνομία τον συνέλαβε στην πίσω αυλή της, βρεγμένο και με τα ρούχα του γεμάτα αίματα.