Πολλές δωρεές, ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, έκαναν διάσημες προσωπικότητες της αμερικάνικης showbiz, προκειμένου να συμβάλουν στην ανακούφιση των δεκάδων χιλιάδων πληγέντων από τη φυσική καταστροφή στο Τέξας, την οποία προκάλεσε ο τυφώνας Χάρβεϊ.

Η τελευταία σχετική κίνηση ήρθε από την Κιμ Καρντάσιαν, τις αδελφές της, Κλόε και Κόρτνεϊ, και τη μητέρα τους, Κρις Τζένερ, οι οποίες έγραψαν στο Twitter ότι θα δώσουν στον Ερυθρό Σταυρό και στον Στρατό της Σωτηρίας το ποσό των 500 χιλιάδων δολαρίων. «Χιούστον προσευχόμαστε για σένα! Η μητέρα μου, οι αδελφές μου και εγώ θα δώσουμε 500.000 δολάρια», έγραψε η διάσημη τηλεπερσόνα (και όχι μόνο).

Οι Αρχές ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν 30.000 ανθρώπους που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, λόγω της δριμύτητας της τροπικής καταιγίδας, που προκάλεσε καταστροφικές πλημμύρες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, είχαμε επίσης τον θάνατο 20 ανθρώπων, ενώ χιλιάδες ακόμη αναμένεται να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Ο ηθοποιός Κέβιν Χαρτ έκανε την αρχή τη Δευτέρα (28/08), δωρίζοντας 50.000 δολάρια και κάλεσε μέσω των social media και άλλους αστέρες να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση χρημάτων. Ο Ντουέιν Τζόνσον, η Τζένιφερ Λόπεζ και ο ράπερ DJ Khaled έδωσαν από 25.000 ο καθένας.

Το διασημότερο παιδί του Χιούστον, η Μπιγιονσέ, που πρόσφατα μετακόμισε από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες, δήλωσε ότι επεξεργάζεται ένα σχέδιο για να βοηθήσει τη γενέτειρά της να συνέλθει. «Τέξας είσαι στις προσευχές μου», ήταν το μήνυμα που ανάρτησε η τραγουδίστρια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Σε δήλωσή της στην εφημερίδα Houston Chronicle, η Μπιγιονσέ ανέφερε ότι «συνεργάζομαι στενά με την ομάδα της και τον πάστορά της στο Χιούστον, για την εφαρμογή ενός σχεδίου για παροχή βοήθειας σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους».

Το βρετανικό συγκρότημα Coldplay, που ακύρωσε προγραμματισμένη εμφάνιση στο Χιούστον την Παρασκευή (25/08) λόγω της επικείμενης έλευσης του κυκλώνα, έγραψε το «Houston#1», ένα νέο τραγούδι για την πόλη, που ερμήνευσε σε συναυλία στο Μαϊάμι τη Δευτέρα (29/08), αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο παίκτης της ομάδας του αμερικάνικου ποδοσφαίρου Houston Texans, Τζ. Τζ. Βατ, ξεκίνησε τη δική του προσπάθεια μέσω Διαδικτύου την Κυριακή προσφέροντας 100.000 δολάρια και αναρτώντας βίντεο στο οποίο απευθύνει έκκληση για δωρεές. Ο Watt έγραψε χθες ότι έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 3,25 εκατ. δολάρια χάρη στη γενναιοδωρία αρκετών Αμερικανών αθλητών και στόχος του είναι τώρα τα 4 εκατ. δολάρια.

Ο αθλητικός κόσμος πράγματι κινητοποιήθηκε. Το ΝΒΑ και οι παίκτες του έδωσαν εκατομμύρια δολάρια για τους πλημμυροπαθείς. Το ΝΒΑ και το συνδικάτο των παικτών του πρόσφερε 1 εκατ. δολάρια στο ταμείο βοήθειας που συστάθηκε μετά την καταστροφή. Από την πλευρά του, ο Λέσλι Αλεξάντερ, ο ιδιοκτήτης των Houston Rockets, franchise του ΝBΑ στο Χιούστον, έδωσε 10 εκατομμύρια δολάρια.