Ο Miguel Gutierrez από το Λίβερπουλ, κουρέας στο επάγγελμα, γυρίζει τον κόσμο και κουρεύει τον κόσμο, δραστηριότητα που του έχει χαρίσει το παρατσούκλι «The Nomad Barber», δηλαδή ο κουρέας- νομάς.

Ο βραβευμένος κουρέας, που σήμερα είναι ιδιοκτήτης δύο κουρείων, ενός στο Λονδίνο κι ενός στο Βερολίνο, ξεκίνησε για την περιπέτεια της ζωής του το 2013, ταξιδεύοντας σε περισσότερες από 20 χώρες εξασκώντας την… τέχνη του.

Στα 26 του τότε ο Gutierrez αποφάσισε να γυρίσει τον κόσμο, κουρεύοντας μαλλιά και κόβοντας μούσια μέχρι να του τελειώσουν τα λεφτά, με σκοπό να δει πόσο διέφερε από μέρος σε μέρος η παμπάλαια τέχνη του.

Έτσι ο «Nomad Barber» κι ένας κάμεραμαν ξεκίνησαν για μια περιπέτεια ταξιδιού και… κουρεμάτων.

Πρώτος σταθμός του Miguel ήταν η Αθήνα, από όπου και η παρακάτω φωτογραφία, και ακολούθησαν Τουρκία, Μέση Ανατολή, Ινδία, Ασία. Είχε έτσι την ευκαιρία να δει πώς κουρεύουν οι συνάδελφοί του μεταξύ άλλων στη Σιγκαπούρη, την Καμπότζη, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, το Νεπάλ και το Ντουμπάι.

Έστηνε το «μαγαζί» του σε παραλίες, πάρκα και δρόμους, προσφερόταν να κουρέψει ντόπιους και τουρίστες και συζητούσε μαζί τους.

«Όλα άρχισαν επειδή ήθελα να γυρίσω τον κόσμο και να καταγράψω το διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο και το background διαφορετικών κουρέων από διάφορες χώρες», τόνισε στη Daily Mail.

Η διαδρομή του ήταν λίγο- πολύ αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμού καθώς η πορεία του άλλαζε ανάλογα με το πού θα είχε νέες ευκαιρίες για συναντήσεις με ανθρώπους και συζητήσεις.

«Το πρώτο εξάμηνο ήταν δύσκολο, είχαμε ανέβει σε περισσότερα από 50 λεωφορεία που ταξίδευαν νύχτα και πάντα μοντάραμε το υλικό μας και σχεδιάζαμε το επόμενο γύρισμα. Ήταν διαρκής δουλειά, πολύ κουραστική. Δεν κοιμόμασταν ποτέ κανονικά, με γέρασε πολύ όλη αυτή η διαδικασία», εξηγεί.

Για να χρηματοδοτήσει το εγχείρημά του συγκέντρωσε χρήματα μέσω Kickstarter, έφτασε στα όριά τους τρεις πιστωτικές κάρτες και είχε κι έναν χορηγό.

Όταν ολοκλήρωσε τον κύκλο του στον κόσμο, συνέχισε με ακόμα εννέα χώρες μόνο για τη διασκέδαση που του προσέφερε αυτό, ανεβάζοντας σε συνολικά 30 τον αριθμό των χωρών που είχε επισκεφθεί.

Τώρα ανυπομονεί για το επόμενο ταξίδι του. «Θέλω να επιστρέψω στην Ασία και να πάω στην Ιαπωνία, την Κορέα, την Ταϊλάνδη, την Ταϊβάν, τις Φιλιππίνες», περιγράφει, «και μετά πίσω στην Αμερική, στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Αργεντινή… μένουν ακόμα τόσα μέρη!»

barberis1 barberis3 barberis4 barberis5 barberis6 barberis2