Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ εξέφρασε σήμερα τη λύπη του για το θάνατο αιγύπτιων αστυνομικών στη διάρκεια των αντι-ισραηλινών επιθέσεων της Πέμπτης κοντά στο Εϊλάτ, στα σύνορα με την Αίγυπτο, και πρότεινε να «εξεταστούν» οι συνθήκες του επεισοδίου μαζί με τον αιγυπτιακό στρατό.

«Το Ισραήλ εκφράζει τη λύπη του για το θάνατο αιγύπτιων αστυνομικών στη διάρκεια της επίθεσης στα ισραηλινο-αιγυπτιακά σύνορα», δήλωσε ο Μπαράκ, ο οποίος έδωσε «εντολή στο στρατό να πραγματοποιήσει έρευνα, μετά την οποία θα εξεταστούν οι συνθήκες αυτού του επεισοδίου από κοινού με τον αιγυπτιακό στρατό», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Ωστόχο, σε έκθεση της Πολυεθνούς Δύναμης Παρατηρητών στο Σινά, την οποία επικαλείται σήμερα το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA, αναφέρεται πως το Ισραήλ διέπραξε δύο παραβιάσεις διεισδύοντας στην Αίγυπτο και ανοίγοντας πυρ προς την αιγυπτιακή πλευρά.

Το MENA μετέδωσε πως, σύμφωνα μ’ αυτή τη δύναμη παραρτηρητών, που είναι αρμόδια να επιβλέπει την ειρήνη ανάμεσα στο Ισραήλ και την Αίγυπτο, «οι δύο παραβιάσεις που διαπράχθηκαν από το Ισραήλ είναι ότι οι Ισραηλινοί διέβησαν τα σύνορα και ότι έρριξαν πυρά προς την αιγυπτιακή πλευρά».