Ολλανδός ΥΠΕΣ: Πρέπει να σταματήσει η παράνομη ροή μεταναστών από Τουρκία

Η αποκατάσταση της Ζώνης Σένγκεν στο συμβούλιο των ΥΠΕΣ της Ε.Ε.


ΚΟΣΜΟΣ
12:41
10/03/2016
Ολλανδός ΥΠΕΣ: Πρέπει να σταματήσει η παράνομη ροή μεταναστών από Τουρκία
loading

Την αποκατάσταση της Ζώνης Σένγκεν και τις συνέπειες από το κλείσιμο του Βαλκανικού Διαδρόμου θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, το σημερινό συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε., σύμφωνα με δηλώσεις του Ολλανδού υπουργού Εσωτερικών και προεδρεύοντα του συμβουλίου, Κλάας Ντίκοφ.

Σχετικά με την πρόταση «ένας προς ένας», δηλαδή να γίνεται μία επανεγκατάσταση στις χώρες της Ε.Ε. για κάθε επιστροφή πρόσφυγα στην Τουρκία, ο Ολλανδός υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι θα είναι ένας προσωρινός και όχι μόνιμος μηχανισμός, προκειμένου να σταλεί το μήνυμα ότι υπάρχει νόμιμη οδός μετανάστευσης στην Ευρώπη και ότι οι πρόσφυγες δεν χρειάζεται να διακινδυνεύουν τη ζωή τους στη θάλασσα. «Αυτού του είδους η παράνομη ροή μεταναστών πρέπει να σταματήσει», είπε ο κ. Ντίκοφ και έπειτα θα συζητηθεί με την Τουρκία ένας μόνιμος μηχανισμός επανεγκατάστασης, για να σταματήσει η ρύθμιση του «ένας προς ένας». Παράλληλα, ο Ολλανδός υπουργός υπογράμμισε ότι η Ε.Ε. πρέπει να επαγρυπνά για να αποτρέψει τη δημιουργία, από τους διακινητές, άλλων πιθανών οδών διέλευσης των προσφύγων.

Εξάλλου, ο κ. Ντίκοφ σημείωσε ότι οι υπουργοί Εσωτερικών της Ε.Ε. θα συζητήσουν σήμερα και το θέμα της δημιουργίας μίας ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής, με στόχο να επιτευχθεί συμφωνία εντός του Απριλίου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει