Δικαστήριο του Τέξας άσκησε δίωξη σε ομοσπονδιακό επίπεδο σήμερα εναντίον αμερικανού στρατιώτη, ύποπτου για οργάνωση τρομοκρατικής συνωμοσίας κατά των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και για οπλοκατοχή.

Η δίωξη ασκήθηκε από δικαστή στο Γουέικο του Τέξας και δεν θα αποτελέσει το μοναδικό κατηγορητήριο σε βάρος του στρατιώτη Νάσερ Τζέισον Αμπντο, η σύλληψη του οποίου έγινε την Τετάρτη, κοντά στη βάση Φορ Χουντ του Τέξας, «για παράνομη κατοχή εκρηκτικών ουσιών».

Στο Φορ Χουντ στη διάρκεια του 2009 στρατιωτικός ψυχίατρος άνοιξε πυρ κατά συναδέλφων του σκοτώνοντας πολλούς, πριν να δεχθεί τα πυρά της αστυνομίας και να μείνει παράλυτος απ τη μέση και κάτω. Η δίκη του δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Το σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου ο στρατιώτης Αμπντο δεν παρουσιάστηκε στη στρατιωτική βάση, όπου υπηρετούσε, το Φορ Κάμπελ, στο Κεντάκι, ανακοίνωσε σήμερα η στρατονομία.

Πιθανολογείται απ τις διωκτικές αρχές ότι η σύλληψη του στρατιώτη κοντά στο Φορ Χουντ (συνελήφθη σε μοτελ στο Κιλίν, δύο χλμ.απ τη βάση) «μπορεί να απέτρεψε ένα σχέδιο επίθεσης εναντίον της βάσης».

Στην κατοχή του στρατιώτη βρέθηκαν εκρηκτικά, ικανά για την κατασκευή δύο βομβών.