Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα έξι εκατομμύρια εξακόσιες χιλιάδες Ιταλοί για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Πιο αναλυτικά, έξι εκατομμύρια εκλογείς, καλούνται να ψηφίσουν, μέχρι αύριο το απόγευμα στις τρεις, για την ανάδειξη έξι περιφερειακών και ογδόντα οκτώ δημοτικών συμβουλίων.

Οι κύριες πολιτικές αναμετρήσεις, ως γνωστόν, διεξάγονται στην Νάπολη και στο Μιλάνο. Η κεντροαριστερά, αισιοδοξεί να μπορέσει να ξανακερδίσει, μετά από δύο δεκαετίες, την δημαρχία της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

Ο προοδευτικός δικηγόρος Τζουλιάνο Πιζαπία, στον πρώτο γύρο, με ποσοστό 48%, είχε εξασφαλίσει 6,5 μονάδες προβάδισμα επί της αντιπάλου του, Λετίτσια Μοράττι.

Από το «κεντροδεξιό στρατόπεδο», όμως, τις δύο τελευταίες εβδομάδες, η Λέγκα του Βορρά και ο μπερλουσκονικός «Λαός των Ελευθεριών», κινητοποιήθηκαν με εκστρατεία «πόρτα πόρτα», για να επιχειρήσουν να αλλάξουν τις πολιτικές ισορροπίες του πρώτου γύρου.

Η Μοράττι, μεταξύ των άλλων, υποσχέθηκε δωρεάν είσοδο για τα αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης και παράταση των αδειών ταξί, μέχρι το 2015.

Ο ίδιος ο «Καβαλιέρε», σε παρεμβάσεις του, έκανε αναφορά, στον κίνδυνο, αν επικρατήσει ο Πιζαπία, «να ευνοηθούν υπερβολικά οι μουσουλμάνοι μετανάστες και οι τσιγγάνοι που ζουν στο Μιλάνο».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.