Ο Ανδρέας Σώρας ήταν επιβάτης σε ένα από τα δύο λεωφορεία στη Βουλγαρία, που ενεπλάκησαν στη σύγκρουση με φορτηγό, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί επιβάτες, μεταξύ των οποίων και 10 Έλληνες. Η μαρτυρία του συγκλονίζει, καθώς κάνει λόγο για «σκηνές πανικού», ενώ είδε τους δικούς του ανθρώπους να βγαίνουν σώοι από το προπορευόμενο λεωφορείο,

Ο κ. Σώρας περιγράφει τις στιγμές αγωνίας που βίωσε μέχρι να φτάσει κοντά τους στο όχημα που είχε εκτραπεί από τον δρόμο. «Είχα τα εγγόνια μου μέσα, την κόρη μου, τον γαμπρό μου και τη γυναίκα μου. Καλύτερα να ήμουν εγώ μέσα στο πούλμαν παρά αυτό που έζησα» είπε ο κ. Σώρας περιγράφοντας τις εικόνες με τα κατεστραμμένα οχήματα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Νewsroom» και στους Σταυρούλα Χριστοφιλέα και Μάκη Προβατά, περιέγραψε τη στιγμή που αντίκρυσε το τροχαίο και τα «έχασε» κυριολεκτικά. «Είδα το τούρκικο φορτηγό γεμάτο στρώματα, καναπέδες και τέτοια. Πριν φτάσουμε στα 500 μέτρα, βλέπω το πούλμαν στον γκρεμό κάτω και λέει ο οδηγός: “Το δικό μας πούλμαν είναι”. Εκεί τρελάθηκα, δεν ήξερα τι να κάνω. Άλλους τους βγάζαμε από το παράθυρο, ήταν τρομερό, φοβερό» είπε, χαρακτηρίζοντας τους επιβάτες «τυχερούς», καθώς το λεωφορείο κατέληξε σε ασφαλές σημείο και όχι στο κοντινό ποτάμι.

Η επιστροφή τους αναμένεται να γίνει οδικώς σήμερα το βράδυ σε αντίθεση με τους τραυματίες. «Η μία ξεναγός έμεινε στο νοσοκομείο. Άλλοι, πιο σοβαρά τραυματισμένοι, έφυγαν με το αεροπλάνο».

Όταν ρωτήθηκε για τα αίτια του τροχαίου, ανέφερε τη μαρτυρία του γαμπρού του, που είπε ότι τους χτύπησε η νταλίκα.