Οι διοικητές της Χαμάς φέρεται να εκπαιδεύουν παιδιά σχολικής ηλικίας για να υπερασπιστούν τη Γάζα, καθώς χιλιάδες ισραηλινοί στρατιώτες ετοιμάζονται να εισβάλουν στα σύνορα. Οι άντρες της Χαμάς εκπαιδεύουν παιδιά έως και 14 ετών για μάχη, με μερικά ακόμη μικρότερα να εκπαιδεύονται προφανώς σε στρατιωτικές ασκήσεις και δεξιότητες όπλων, ισχυρίστηκε μια ισραηλινή μονάδα.

Η South First Responders (SFR) μοιράστηκε φωτογραφίες και βίντεο από την υποτιθέμενη εκπαίδευση στο Telegram χθες. Το βίντεο φέρεται να καταγράφηκε σε κάμερες που φορούσαν στο σώμα τους όσοι στρατιώτες είχαν πεθάνει. Η SFR είπε ότι το βίντεο είναι απόδειξη της «κυνικής κατήχησης παλαιστίνιων παιδιών» σε αυτό που περιέγραψε ως «στρατόπεδα εκπαίδευσης στρατιωτικού τύπου».

Η μονάδα έδωσε επίσης στη δημοσιότητα πλάνα με άντρες της Χαμάς να ανατινάζουν άμαχους. Το βίντεο δείχνει πώς οι ένοπλοι πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι καθώς κυνηγούσαν τις οικογένειες που κρύβονταν μέσα. Τα βίντεο μαγνητοσκοπήθηκαν από head-cams πριν από την επίθεση στο Κφαρ Αζά και αποκαλύπτουν πώς οι διοικητές της Χαμάς εκπαιδεύουν αγόρια στρατιώτες ως την επόμενη γενιά τους.

Στο υλικό φαίνονται μαχητές να προετοιμάζονται για την αποστολή τους σε σπίτια μέσα στη Γάζα, πριν ξεκινήσουν τα ξημερώματα με μια συνοδεία μοτοσικλετών και φορτηγών. Νέα αγόρια, μερικοί ακόμα και δέκα ετών, φαίνονται να κραδαίνουν τα όπλα.

Τα βίντεο βρέθηκαν σε νεκρούς πολεμιστές της Χαμάς , οι οποίοι ήταν οπλισμένοι με όπλα και ρουκέτες. Σε αυτά αποτυπώθηκε η απόλυτη φρίκη καθώς ακολουθούν τους φανατικούς που πολιορκούν κατοικημένες γειτονιές, καταπατούν κήπους και πυροβολούν όποιον βλέπουν, μεταδίδει η Daily Mail.

Σε ένα από τα βίντεο φαίνεται η άκρη ενός όπλου στο παράθυρο ενός μπανγκαλόου. Στη συνέχεια ένας ηλικιωμένος εκτελείται. Ένα άλλο βίντεο δείχνει ένοπλους να πηγαίνουν σπίτι σε σπίτι για να κυνηγήσουν οικογένειες που προσπαθούν να κρυφτούν. Σε άλλο βίντεο, ένας άντρας της Χαμάς εντοπίζει ένα ασθενοφόρο και πυροβολεί τα ελαστικά του για να διασφαλίσει ότι δεν θα σώσει ζωές.