Ο Yoni Asher, κάτοικος του χωριού Ganot Hadar στην περιοχή Sharon, ζει το απόλυτο δράμα. Όπως είπε ο άντρας από το βράδυ του Σαββάτου, η σύζυγός του και οι δύο κόρες του αγνοούνται, μετά την εισβολή της Χαμάς με τους μαχητές της να μπαίνουν στο σπίτι τους. Η γυναίκα και τα παιδιά του επισκέφτηκαν την πεθερά του στο Kibbutz Nir Oz για τις διακοπές Simchat Torah.

Ο Άσερ είπε στο ynetnews.com ότι η σύζυγος και οι κόρες του επικοινώνησαν μαζί του όταν τρομοκράτες της Χαμάς μπήκαν στο σπίτι και άρπαξαν τον σύντροφο της γιαγιάς και φοβάται ότι οδηγήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας. «Ο εντοπισμός του τηλεφώνου της συζύγου μου δείχνει ότι βρίσκεται στο Χαν Γιούνις. Φοβάμαι ότι είναι αυτή, οι δύο κόρες μας και η πεθερά μου. Κανείς τους δεν έχει απαντήσει εδώ και πέντε ώρες», είπε ο πατέρας. Ο Asher είπε πως οι κόρες του είναι 3 και 5 ετών και πρόσθεσε: «Έχω επικοινωνήσει με όλες τις δυνάμεις ασφαλείας». Μετά από αρκετές ώρες, ο Asher είπε ότι είδε τη γυναίκα και τις κόρες του σε βίντεο που είχε διανείμει η Χαμάς από τη Γάζα.

«Λαμβάνουμε πολύ λίγες πληροφορίες και δεν μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με τους γείτονες επειδή το δίκτυο επικοινωνίας έχει διακοπεί. Πρέπει να πάρω αποδείξεις, ζητώ από κάποιον από τις δυνάμεις ασφαλείας ή οποιονδήποτε να πάει εκεί προσωπικά και να πάρει πληροφορίες για το πού βρίσκονται οι κόρες, η γυναίκα και η πεθερά μου», είπε ο Άσερ στο Ynet.

«Απευθύνθηκα στη γερμανική πρεσβεία», πρόσθεσε. «Η γυναίκα μου και η μητέρα της έχουν γερμανικά διαβατήρια. Επικοινώνησα με την αστυνομία για να υποβάλω επίσημη αναφορά, αλλά δεν λένε τίποτα» ανέφερε ο άντρας.

Δεκάδες ανώτεροι στρατιωτικοί κλήθηκαν στις εφεδρείες, συμπεριλαμβανομένων ταξίαρχοι και υποστράτηγοι στις δυνάμεις εδάφους και αεροπορίας, και μερικοί από αυτούς μεταφέρθηκαν επίσης στη Μεραρχία Galilee και στη Βόρεια Διοίκηση, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για πιθανή σύγκρουση με τη Χεζμπολάχ και στο βορρά. Ο Magen David Adom ενημέρωσε ότι τουλάχιστον 300 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί στην αιφνιδιαστική επίθεση από το πρωί του Σαββάτου. Ομάδες ιατρών έκτακτης ανάγκης και παραϊατρικοί παρείχαν ιατρική περίθαλψη από το πρωί σε εκατοντάδες τραυματίες. Τα θύματα χτυπήθηκαν τόσο από ρουκέτες όσο και από συγκρούσεις με τους τρομοκράτες που διείσδυσαν στους γύρω οικισμούς.

Μετά την αιφνιδιαστική επίθεση στο Ισραήλ το πρωί του Σαββάτου, η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από βίντεο που φέρεται να δείχνουν Ισραηλινούς πολίτες να έχουν απαχθεί στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με την τρομοκρατική οργάνωση, υπάρχουν δεκάδες απαχθέντες και πτώματα.