Οι περισσότερες με λιπαρό δέρμα, ξοδεύετε τον περισσότερο χρόνο σας προσπαθώντας να κάνετε ματ την επιδερμίδα σας. Χρησιμοποιείτε την καλύτερη ενυδατική κρέμα για λιπαρό δέρμα, ακολουθούμενη από το καλύτερο foundation για λιπαρό δέρμα και, στη συνέχεια, έχετε πάντα στην τσάντα σας ένα πακέτο χαρτομάντηλα για να απορροφάτε κάθε ενοχλητική λιπαρότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα πιο επιθυμητό από ένα σούπερ υγιές δέρμα που λάμπει. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ της όμορφης- φωτισμένης από μέσα λάμψης και μιας λαμπερής, λιπαρής γυαλάδας. Πώς μπορείτε λοιπόν να αποκτήσετε λαμπερή επιδερμίδα αν έχετε λιπαρό δέρμα;

Η Caroline Barnes, make-up artist και πρέσβειρα της Max Factor UK, μοιράστηκε με το βρετανικό Marie Claire τις συμβουλές της για το πώς να αποκτήσετε αυτή τη ζηλευτή λάμψη, αποφεύγοντας παράλληλα τη λιπαρή όψη.

Πώς μπορείτε να αποκτήσετε λαμπερή επιδερμίδα, αν έχετε λιπαρό δέρμα

Γυναίκα περιποιείται το πρόσωπό της

«Η ομορφιά και το νόημα του highlighting είναι ότι ενισχύει τη δομή των οστών σας και κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο όμορφο -ανασηκώνοντας τα πάντα στο πρόσωπό σας. Και αν είστε κουρασμένες και εξαντλημένες, η ενίσχυση της λάμψης στο πρόσωπό σας δεν σας κάνει απλώς να δείχνετε νεότερη, αλλά και πιο φρέσκια», τονίζει η Barnes.

Το πρώτο βήμα, λοιπόν, για να αποκτήσετε την τέλεια λαμπερή επιδερμίδα χωρίς την ανεπιθύμητη γυαλάδα είναι να χρησιμοποιήσετε το καλύτερο primer για τον τύπο της επιδερμίδας σας. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε ένα ματ primer και θα πρέπει να το εφαρμόσετε στη ζώνη t.

Η Barnes συνιστά να εφαρμόζετε το foundation σας κανονικά και στη συνέχεια να χρησιμοποιείτε highlighter σε μορφή πούδρας, όχι κρεμώδους υφής. «Θυμηθείτε, αυτό είναι σημαντικό» εξηγεί η Barnes, «αν έχετε λιπαρό δέρμα θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο πούδρες και όχι κρέμες ή υφές με λάδι». Η ίδια, μάλιστα, για τις πελάτισσες με λιπαρό δέρμα χρησιμοποιεί μια συγκεκριμένη πούδρα, η οποία μοιάζει με κρέμα και δίνει την πιο όμορφη λάμψη.