Μια 19χρονη φοβάται να κάνει σεξ και σύμφωνα με τα λεγόμενά της παρόλο που είχε δύο σχέσεις τους τελευταίους δύο μήνες, όποτε εμφανίζεται κάτι σεξουαλικό, αγχώνεται και φοβάται πολύ. «Κάνω σεξουαλικές σκέψεις για τους συντρόφους μου, αλλά όταν τους έρχεται η επιθυμία να κάνουν σεξ, φεύγω αμέσως» είπε.

«Είμαι ακόμα παρθένα και φοβάμαι ότι αν κάνω σεξ με κάποιον αυτό θα είναι το μόνο που θα θέλει από εμένα. Θέλω να ζήσω το σεξ, αλλά με κάνει νευρική σε σημείο που μου προκαλεί κρίσεις άγχους» συνέχισε η νεαρή κοπέλα. Ωστόσο παραδέχτηκε πως δεν έχει πρόβλημα να στέλνει γυμνές φωτογραφίες. «Ελπίζω να μπορέσετε να με βοηθήσετε να καταλάβω γιατί είμαι έτσι και να με βοηθήσετε να ξεπεράσω αυτόν τον φόβο» σημείωσε στον Guardian.

Η συμβουλή που της δίνει μια ειδικός

Στην παραπάνω εξομολόγηση ανέλαβε να απαντήσει η Pamela Stephenson Connolly, η οποία είναι ψυχοθεραπεύτρια με έδρα τις ΗΠΑ και ειδικεύεται στη θεραπεία σεξουαλικών διαταραχών.

Συγκεκριμένα, η ψυχοθεραπεύτρια την συμβουλεύει: Η σεξουαλική σας επιθυμία συνδέεται με την αίσθηση ασφάλειας. Χωρίς το τελευταίο δεν θα έχετε ποτέ τη «διάθεση» με κανέναν. Προσπαθήστε να αλλάξετε νοοτροπία απελευθερώνοντας τον εαυτό σας από κάθε πίεση προσδοκιών για σεξ που μπορεί να προέρχεται είτε από εσάς είτε από άλλους.

Επιπλέον η ειδικός προτρέπει τη νεαρή κοπέλα να συναναστρέφεται μόνο με άτομα που της αρέσουν και πάντα να αποσύρεται από τη σχέση εάν την κάνουν να νιώθει άβολα: Έχετε κάθε δικαίωμα να πάρετε το χρόνο σας, οπότε περιμένετε μέχρι να νιώσετε πραγματικά έτοιμοι να κάνετε σεξ με κάποιον. Ποτέ μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας εξαναγκάσει σε σεξ και ποτέ μην αναγκάσετε τον εαυτό σας να βιώσει μια σεξουαλική εμπειρία για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από την καθαρή επιθυμία. Δεδομένων των πραγματικών συναισθημάτων σας για το σεξ, η αποστολή ερωτικών φωτογραφιών σας μπορεί να μην μοιάζει κάτι τόσο σημαντικό για εσάς για εσάς αλλά μπορεί να εκληφθεί ως προθυμία για σεξουαλική επαφή αμέσως. Ωστόσο, το μήνυμα που πραγματικά στέλνετε είναι ότι είστε διακριτικοί και θα περιμένετε το κατάλληλο άτομο και την κατάλληλη στιγμή. Το σεξ θα πρέπει απλώς να είναι διασκεδαστικό για εσάς – και ποτέ, μα ποτέ τρομακτικό.