Αν και είναι απλά και βολικά, τα smoothies απαιτούν μια λεπτή ισορροπία συστατικών. Από μάνγκο και μπανάνα έως και γλυκοπατάτα, μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να βρούμε μια συνταγή smoothie που να ικανοποιεί όλες τις διατροφικές μας ανάγκες και να ικανοποιεί τους γευστικούς μας κάλυκες.

Το συστατικό που θα απογειώσει την υφή του smoothie σας

Smoothies

Εκτός από την προσθήκη πρωτεϊνών, υγιεινών λιπών και φρούτων και λαχανικών με μέταλλα, οι φυτικές ίνες είναι ένα απαραίτητο συστατικό που διασφαλίζει ότι τα smoothies μας θα μας κρατήσουν χορτάτους μέχρι το επόμενο γεύμα μας.

Σύμφωνα με το Mind Body Green, οι φυτικές ίνες δεν θα σας κρατήσουν απλώς χορτάτους, αλλά θα ρυθμίσουν, επίσης, την πέψη, θα υποστηρίξουν τα μικροβιώματα του εντέρου και θα βοηθήσουν στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Ευτυχώς, υπάρχει ένα απλό συστατικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όχι μόνο για να προσθέσετε φυτικές ίνες στη διατροφή σας, αλλά και να πετύχετε την ιδανική υφή smoothie που περιμένατε.

Η βρώμη είναι το συστατικό «κλειδί» για το τέλειο smoothie

Βρώμη

Δεν είναι μυστικό ότι η βρώμη εκτιμάται για τη θρεπτική της αξία και τα οφέλη που έχει για την υγεία. Αρχικά ονομαζόταν Avena sativa, το πλούσιο σιτάρι είναι στην πραγματικότητα ένα είδος χόρτου που συλλέγεται για τους βρώσιμους σπόρους του, εξηγεί η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Παρόλο που η βρώμη περιέχει υψηλές τιμές τόσο διαλυτών όσο και αδιάλυτων διαιτητικών ινών, η πραγματική πηγή της δύναμής της προέρχεται από μια συγκεκριμένη μορφή διαλυτών ινών: τις βήτα-γλυκάνες.

Οι βήτα-γλυκάνες είναι γνωστό ότι επιβραδύνουν τον ρυθμό με τον οποίο το φαγητό περνάει από το σώμα μας, κρατώντας μας χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, επιβραδύνοντας την απορρόφηση ζάχαρης και μειώνοντας την πρόσληψη χοληστερόλης, σημειώνει το tastingtable.com.

Smoothies

Μπορείτε, λοιπόν, απλά να προσθέσετε 1/4 έως 1/4 φλιτζάνι άψητη βρώμη στην καθημερινή σας συνταγή για smoothie  και όχι μόνο θα έχετε την ικανοποίηση ότι λαμβάνετε τα οφέλη των προστιθέμενων φυτικών ινών, αλλά η βρώμη θα δράσει για να πυκνώσει το smoothie ενώ θα του δώσει μια λεία και κρεμώδη υφή.

Πάνω απ ‘όλα, αυτή η απλή προσθήκη στα πρωινά σας μείγματα σημαίνει ότι το στομάχι σας δεν θα γκρινιάζει στη μέση του μεσημεριανού γεύματος -κρατώντας μας χορτάτους και συγκεντρωμένους, στους ημερήσιους στόχους σας.